Magnum Music
20:10 - 19.10.2021 / musiikki / Findance
Meiju Suvas julkaisi uuden singlen Levi´s kesä - "Tähän on niin helppo samaistua" - sanoista vastaa Mariska

Meiju Suvas on julkaissut uuden singlen Levi's kesä, jonka on säveltänyt Mikko Tamminen ja sanoittanu Mariska.

Kappale on kuin suoraan Top Gun -leffan soundtrackilta lohkaistu single, joka kuulostaa 80-lukulaisen biisin turboahdetulta ”karikatyyriltä”. Vahvalla discokompilla ja tarttuvalla melodialla ryyditetyn aikamatkan nuoruuteen kruunaa biisin neonsävyinen kertosäe. Se heittää ilmaan korvamadoksi muuttuvan koukun.

Tekstin kirjoittaja Mariska osui sattumalta naulan kantaan, sillä Meiju toimi 70-80 -lukujen vaihteessa kesäisin ja viikonloppuisin farkkumyyjänä. Tätä Mariska ei tiennyt tekstiä kirjoittaessaan.

”Leviksiä tulikin myytyä vinot pinot, ensin BeeGeessä ja sen jälkeen nuorisomuodin ykköspaikassa Mic Macissa. Ja kun vielä oma ura lähti käyntiin vuonna 1982 raketin lailla, niin kyllähän sitä oltiin niin "osa ydinkasarii”, kuten laulussakin sanotaan. Läpimurtohittini Tahdon sinut oli kesän -82 kuumin hitti, listaykkönen ja se soi silloin kaikkialla ja soi muuten vieläkin”, Meiju kertoo.


Mikko Tammisen säveltämässä kappaleessa muistellaan 80-luvun nuoruuden rakkautta. Muiston tuovat pintaan jostain kaappien kätköistä löytyvät Levi´s farkut. Teksti sisältää tarkan ajankuvan nivottuna katkeransuolaiseen varhaisaikuisuuden rakkaustarinaan. Kappale on kuin bileet ja vuosikymmenten takainen melankolia samassa paketissa.

”Tähän on niin helppo samaistua ja nyt juuri nouseekin mieleeni sen aikainen rakkauteni. Ja uskon, että monille kuuntelijoille saattaa käydä samoin. Ja jos ei, niin kesiä on ainakin aina kiva muistella. Kuuntelemisiin!”, Meiju sanoo selvästi henkilökohtaiseksi kokemastaan Levi’s kesästä.


Kuuntele Levi´s kesä Spotifyssa alla:

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!