Fairphone
00:10 - 16.10.2021 / viihde / Findance
Elisa kasvattaa 5G-valikoimaansa: kierrätetyistä raaka-aineista valmistettu Fairphone 4 -puhelin sekä vastuullinen Rehti-liittymä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Vastuullisesti tuotetun Fairphone 4 5G -puhelimen ennakkomyynti on alkanut. Lisäksi Elisa on tuonut valikoimaansa Elisa Rehti 5G -uutuusliittymän, joka hyvittää puhelimen valmistuksesta ja käytöstä syntyvän hiilijalanjäljen. Vastuullinen liittymä on Suomessa ensimmäinen laatuaan.

Vihreän elektroniikan valmistajan Fairphonen uusin puhelin on merkin ensimmäinen 5G-malli. Se tarjoaa 5G-yhteyden lisäksi muun muassa erinomaisen akunkeston ja ensiluokkaisen kaksoiskameran. Kuten merkin aiemmatkin mallit, se on vastuullisesti tuotetuista materiaaleista valmistettu ja oikeudenmukaisesti tuotettu. Fairphone on ensimmäinen älypuhelin, jonka takakansi on kokonaan valmistettu kulutuksen jälkeen kierrätetystä polykarbonaatista.

- Fairphone lähestyy älypuhelimien valmistusta täysin eri tavalla - muutamme laitteiden valmistusta ja käyttöä. Haluamme Fairphone 4:n olevan laite, jonka käytöstä nautitaan pidempään, ja joka erottaa käyttäjänsä joukosta, kertoo Eva Gouwens, Fairphonen toimitusjohtaja.

- Ekologisia ja vastuullisia tuotteita on hienoa olla mukana lanseeraamassa. Fairphone 4 5G:n valmistamiseen on käytetty kierrätettyä muovia sekä reilun kaupan kultaa, ja sen pystyy korjaamaan, uusiokäyttämään ja kierrättämään, mikä pidentää tuotteen käyttöikää monella tavalla. Se on erinomainen lisäys 5G-valikoimaamme, Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama toteaa.


Elisa Rehti 5G -liittymä tukee asiakasta hiilijalanjäljen hyvittämisessä

Elisa saavutti hiilineutraaliuden vuonna 2020. Elisa Rehti 5G on esimerkki vastuullisesta tuotteesta, ja se sisältää luotettavan 5G-liittymän, identiteettisuojapalvelun sekä kumppanien kautta tehtävän päästöhyvityksen. Kun kuluttajalla on käytössään Rehti 5G -liittymä, Elisa hyvittää puhelimen käytöstä ja valmistuksesta syntyneet päästöt jyvittämällä liittymän kuukausimaksusta kuukausittaisen osuuden ilmastohankkeisiin, jotka suojelevat hiilinieluja, poistavat hiilidioksidia ilmakehästä ja parantavat energiatehokkuutta.

- Olemme laskeneet puhelimen valmistuksen päästöt keskimäärin yleisesti käytössä olevien älypuhelimien mukaisesti, sillä haluamme, että Elisa Rehti 5G on todella markkinoiden reiluin liittymä. Kun Rehti 5G on ollut asiakkaan käytössä vuoden ajan, hyödyt ympäristölle alkavat olla myönteisiä. Tämä edistää myös Elisan missiota, digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Ilkka Pohtola.

Elisan 5G-verkko jatkaa vauhdilla laajenemistaan, ja tällä hetkellä jo yli 60 prosenttia suomalaisista asuu sen alueella. Elisan myymistä puhelimista yli 70 prosenttia on 5G-malleja. 5G-yhteys mahdollistaa puhelimen käytön entistä tehokkaammin muun muassa viihtymisen palveluihin, ja 5G-puhelinten käyttäjät pääsevät hyödyntämään Elisan kattavan 5G-verkon nopeutta ja ruuhkattomuutta.

Elisa Rehti 5G -liittymä on saatavilla Elisan verkkokaupassa, ja tulee lokakuun aikana myyntiin myös muihin kanaviin. Fairphone 4 5G -puhelin on nyt ennakkomyynnissä, ja laitteiden toimitukset alkavat 25.10.2021.