Elisa Viihde Viaplay
12:10 - 15.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 pokkasi useita Canneseries-palkintoja - paras tv-sarja ja Pekka Strang paras näyttelijä

It’s Alive Filmsin tuottama Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 on palkittu kansainvälisillä tv-sarjafestivaaleilla, Canneseriesissä, parhaana sarjana, ja sarjan toinen päänäyttelijä, Pekka Strang voitti parhaan näyttelijän palkinnon. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaissarja palkitaan Canneseries-festivaaleilla.

Vuodesta 2018 Ranskassa järjestetty Canneseries-festivaali esittelee tv-sarjojen kiinnostavimmat uutuudet yleisölle. Ammattilaisraati valitsee vuosittain arvostetun festivaalin kilpasarjaan kymmenen tv-sarjaa ympäri maailman. Valitut sarjat ovat ehdokkaana kaikissa kilpailun kategorioissa: paras sarja, paras käsikirjoitus, paras musiikki, paras näyttelijä ja paras special performance. Eilen festivaalin päätösjuhlassa parhaan sarjan ja parhaan näyttelijän palkinnon saanut Mister8 on ensimmäinen Canneseriesissä palkittu suomalaissarja.

- Olemme todella iloisia Mister8:n Canneseries-voitosta ja sen kansainväliseltä yleisöltä saamasta innostuneesta vastaanotosta Cannesissa. Komedia todellakin matkustaa, iloitsee Elisan sisältöjohtaja Ani Korpela.

- Olen todella iloinen henkilökohtaisesta palkinnosta, minkä saaminen tuntui vähän käsittämättömältä. Hienointa on kuitenkin se, että saimme parhaan sarjan palkinnon, sillä tätä sarjaa on tehty alusta loppuun yhdessä isolla porukalla. Mister8 on ehjä ja hieno kokonaisuus. Olen tehnyt Teemu Nikin ja Jani Pösön kanssa töitä jo pitkään ja iloitsen myös siitä, että tämä huomionosoitus tuli juuri tälle tiimille. Omaperäisille ideoille on kysyntää, toivon että tämä huomionosoitus herättää myös kulttuuritukia pohtivat päättäjämme, sanoo parhaana näyttelijänä palkittu Pekka Strang.


- Onhan tämä, itseäni lainakseni, aikamoista, mutta onpa hyvä että uskoin mustavalkoisen mustan komedian olevan ulkomaillakin kiinnostava, sanoo ohjaaja Teemu Nikki.

- Aivan fantastinen startti Mister8:n kansainväliselle mynnille. Kyllä se vaan on niin että omaperäisyys kannattaa, hehkuttaa tuottaja Jani Pösö.