Verkkokauppa.com
08:10 - 14.10.2021 / viihde / Findance
Verkkokauppa.com ja Hope ry yhteistyössä: 104 pyykinpesukonetta hyväntekeväisyyteen
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Laajasta kodinkonevalikoimastaankin tunnettu Verkkokauppa.com päätti laittaa hyvän kiertämään ja lahjoittaa yhteensä 104 pyykinpesukonetta vähävaraisille perheille. Avun tarpeessa olevat perheet etsittiin yhteistyössä hyväntekeväisyysyhdistys Hope ry:n kanssa, ja pesukoneiden kuljetuksista vastaa Verkkokauppa.comin pitkäaikainen yhteistyökumppani Posti. Ensimmäiset lähetykset saatiin matkaan viime viikolla, ja loputkin koneista toimitetaan perille vielä lokakuun aikana.

Suuren hyväntekeväisyystempauksen taustalla on Verkkokauppa.comin tahtotila antaa toimivalle tavaralle uusi elämä siellä, missä tarve on suurin.

"Nämä pyykinpesukoneet jäivät yli myymälöidemme esittelykäytöstä. Myymme tuotteiden yksittäisiä esittelykappaleita tavallisesti Outlet-kaupassamme, mutta nyt kun pesukoneita vapautui kerralla näin valtava määrä, näimme mahdollisuuden laittaa hyvä kiertämään. Olemme tehneet hyvää yhdessä Hope ry:n kanssa jo useamman vuoden ajan, ja nyt oli luonnollista jatkaa yhteistyötä. Olipa kyse sitten lahjoitettavasta tai myytävästä tavarasta, on meille ensiarvoisen tärkeää, että tuotteemme tulevat tarpeeseen ja kestävät käytössä pitkään", kertoo Verkkokauppa.comin vastuullisuuspäällikkö Johanna Stenbäck.

Lahjoitettavien pyykinpesukoneiden uudet kotiosoitteet löytyivät vapaaehtoisvoimin Tampereen, Turun ja Oulun seuduilta Hopen kolmen paikallistoimijan avustuksella.


"Asiakasperheissämme rahan säästäminen vaikeassa taloustilanteessa on vähintäänkin haastavaa, ja monille vähävaraisille perheille pesukoneen kaltainen suurempi ostos on lähes mahdoton. Osa perheistä oli jo aiemmissa avunpyynnöissään kertonut puuttuvasta tai rikkinäisestä pesukoneesta, joten Verkkokauppa.comin lahjoitus tuli enemmän kuin tarpeeseen. Kun Posti vielä lähti mukaan ja tarjosi koneille ilmaiset toimitukset, perheiden kovaan avun tarpeeseen pystyttiin todella vastaamaan", iloitsee Hope ry:n toiminnanohjaaja Nora Nederström.

Posti järjestää pesukoneiden kuljetukset normaalin jakeluprosessinsa kautta hiilineutraaleina kuljetuksina.

"Pesukoneiden kuljetus yhdessä Verkkokauppa.comin kanssa jatkaa työtämme, jota olemme tehneet erityisesti vähävaraisten henkilöiden ja perheiden auttamiseksi. On hienoa päästä varmistamaan viime kädessä, että lahjoitettavat pesukoneet löytävät perille valittuihin perheisiin. Kuljettaminen on samalla osa pidempiaikaista yhteistyötämme Hopen kanssa”, kertoo Postin vastuullisuuspäällikkö Emilia Gädda.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!