Pixabay
14:10 - 24.09.2021 / viihde / Findance
Kela kokeilee Tampereella uutta palvelumallia - takaisin Aleksis Kiven kadulle 28.9.

Kelan palvelupiste Tampereella muuttaa takaisin Aleksis Kiven kadulle 28.9. Samalla otetaan käyttöön uusi palvelumalli. Sillä varmistetaan, että asiakkaan asia tulee kokonaisvaltaisesti hoidettua.

Kela palvelee 28.9. alkaen uudistetuissa tiloissa osoitteessa Aleksis Kiven katu 18 seuraavasti:

ma–ti klo 9–16
ke klo 10–16
to–pe klo 9–16.

Kuninkaankadun palvelupiste suljetaan 24.9. klo 15. Palvelupiste on kiinni maanantaina 27.9.

Remontoiduissa tiloissa otetaan käyttöön uusi palvelumalli. Asiakas otetaan vastaan infopisteessä, jossa palveluasiantuntija selvittää asiakkaan tilannetta ja sopii hänen kanssaan, hoidetaanko asia ajanvarauksella palvelupisteessä vai puhelimessa. Asiakkaan tilanteen mukaan ajanvaraus voidaan tehdä samalle tai eri päivälle.


– Näin varmistamme, että jokaisen asiakkaan asialle on varattu riittävästi aikaa. Katsomme yhdessä asiakkaan kanssa hänen tilannettaan kokonaisvaltaisesti, jotta asiat eivät jää hänen itsensä selvitettäviksi, kertoo Tampereen palveluryhmän päällikkö Susanne Heikkonen.

Tampereella seurattiin kesän aikana asiointeja palvelupisteessä. Kerättyä tietoa on hyödynnetty uuden palvelumallin suunnittelussa. Jos tilanne on monimutkainen tai asiakkaalla on useita etuuksia, samalle asiakkaalle voi kertyä paljon palvelupistekäyntejä, puheluja ja varmistelua. Uudella palvelumallilla tätä pyritään vähentämään siten, että asiakkaalle voidaan tehdä uusi ajanvaraus ja jatkaa asian hoitamista yhdessä.


– Kehitämme palvelua jatkuvasti asiakaslähtöisemmäksi. Jos uusi malli osoittautuu Tampereella toimivaksi, voidaan sen kokeilemista muissakin palvelupisteissä lähteä suunnittelemaan, Heikkonen toteaa.

artikkelin avainsanat:
Kela Tampere