Elisa Viihde Viaplay
14:10 - 25.09.2021 / tv-sarjat / Findance
Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 kiinnostaa Ranskassa

Elisa Viihteen kotimaiset sarjat kiinnostavat jälleen ulkomailla, sillä Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 on valittu ainoana suomalaissarjana kansainvälisen Canneseries-festivaalin kilpasarjaan. Sarja on myös saanut kansainvälisen levityksen ja sarjaa kaupataan nyt ulkomaille.

Vuodesta 2018 Ranskassa järjestetty Canneseries-festivaali esittelee tv-sarjojen kiinnostavimmat uutuudet yleisölle. Alan ammattilaisista koostuva raati valitsee festivaalin kilpasarjaan vuosittain kymmenen tv-sarjaa ympäri maailman. It’s Alive Filmsin tuottama Mister8 on tänä vuonna ainoa suomalainen ehdokas kymmenen valitun joukossa. Viime vuonna samassa kilpasarjassa oli ehdolla Warner Bros. International Television Production Finlandin ja englantilaisen Wall to Wall Median tuottama Huone 301.

Mister8 -komediasarja on myös saanut kansainvälisen levityksen, ja sen myynnistä vastaa Federation Entertainment. Federation Entertainment toimii myös esimerkiksi suositun Le Bureau, vakoojaverkosto -sarjan levittäjänä.

– Etsimme laadukkaasti konseptoituja sarjoja, ja Mister8 on selkeä ja kiehtova esimerkki sellaisesta. Se on hämmästyttävä sarja, jolla on kaikki ainekset menestyä kansainvälisesti niin perinteisessä televisiossa kuin muillakin lähetysalustoilla, sanoo sarjan kansainvälisestä myynnistä vastaava Monica Levy Federation Entertainmentiltä.


– On hienoa, että myös suomalainen komedia kiinnostaa kansainvälisesti – perinteisesti on ajateltu, että komedia ei matkusta maarajojen yli yhtä hyvin kuin draama. Olemme innoissamme, että It’s Aliven tuottama Elisa Viihde alkuperäissarja Mister8 on mukana ainoana suomalaisena sarjana kansainvälisessä Canneseries -kilpailussa. Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa, joista kahdeksan on komedioita, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Kymmenen kärkeen valitut sarjat ovat ehdoilla kaikissa kilpailun kategorioissa: paras sarja, paras käsikirjoitus, paras musiikki, paras näyttelijä ja paras erityinen suoritus. Voittajat palkitaan 8. lokakuuta alkavan festivaalin päätösjuhlassa keskiviikkona 13. lokakuuta.

Mister8 ei ole ainut Elisa Viihteen komediasarja, jolla on kansainvälinen jakelija. Kotimaista, mutta kansainvälisten näyttelijöiden tähdittämää Elisa Viihteen Kalifornian kommando -komediaa levittää kansainvälisesti saksalainen Red Arrow ja se on jo myyty mm. Saksaan ja Ranskaan. Kaikki Elisa Viihde -alkuperäissarjat ovat Suomessa katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta.


Mister8 lyhyesti

Mister8 -sarjan idea syntyi tuottaja Jani Pösön ja Jussi-palkitun ohjaajan Teemu Nikin yhteistyönä, ja Nikki toimii myös sarjan ohjaajana. Komedian on käsikirjoittanut Vesa Virtanen, ja sen pääosia näyttelevät Krista Kosonen ja Pekka Strang. Sarja on It’s Alive Filmsin tuottama. Pösön tuottama ja Nikin ohjaama elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia palkittiin vastikään Venetsian elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla.