MTV Oy
18:10 - 10.09.2021 / tv-sarjat / Findance
MTV3 starttaa uuden kotimaisen Karkurit-sarjan 4.10.
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Karkurit on Jussi- ja Kultainen Venla -palkittujen tekijöiden uusi draamasarja, jonka keskiössä ovat karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö ja lain kouraa pakenevat rikolliset. C More -alkuperäissarja nähdään 4. lokakuuta alkaen MTV3-kanavalla.

Kymmenosainen Karkurit on hengästyttävä draamauutuus karkureita paikantavasta eliittipoliisiyksiköstä sekä heitä pakenevista rikollisista.

Jokaisessa jaksossa seurataan uutta karkuritapausta. Avausjaksossa yksikkö jahtaa karismaattista kolmoismurhaajaa (Mikko Leppilampi). Muita karkureita ovat muun muassa pidätysmääräystä pakoileva joogakuru (Antti Reini), liivijengin pomon (Veeti Kallio) teini-ikäinen tytär ja Ruotsista karannut kostoa hautova vanki (Ilkka Villi).


Tutustu sarjan päähahmoihin

Karita Tulikorpi (Pirjo Lonka)

Karkuriyksikön johtaja Karitan vahvuus on nähdä ihminen karkurin takana - jokainen karkuri on yksilö, joka on tehnyt parhaansa niillä eväillä, jotka hänelle on tarjolla. Voimakastahtoinen, mutta maanläheinen nainen on kutsumusammatissaan ja valinnut tietoisesti työn perheen sijasta. Häntä kiinnostaa ihmismieli ja hän tekee mielestään merkittävää työtä.

Niklas Dahlman (Kristo Salminen)

Karitan luottopari ja läheisin ystävä jo vuosien ajalta, jonka vahvuus on ihmistuntemus. Empaattinen ja kärsivällinen Niklas tasapainottaa Karitan malttamattomuutta. Perheellisen Niklaksen heikkous on tarve pelastaa koko maailma, mikä sokaisee välillä hänen arviointikykynsä. Koituuko kaiken muuttava panttivankitilanne hänen kohtalokseen?

Tommi Pohjola (Pelle Heikkilä)

Vastikään takaisin Suomeen muuttanut Tommi työskenteli vuosia Englannin salaisessa poliisissa MI6:ssa. Kahden teini-ikäisen tytön yksinhuoltajaisä on työssään viileän tehokas ja kerännyt mainetta maailmalla isoissa operaatioissa. Hänen on kuitenkin todistettava osaamisensa myös Suomessa karkuritiimin silmissä.


Santiago Mebele (Deogracias Masomi)

Yksikön uusin jäsen, ansioitunut peitepoliisi, joka värvättiin karkuritiimiin Roban poliisipiiristä. Sinnikäs, peloton ja huumorintajuinen Santiago lukee paljon, uskoo kovaan työhön ja siihen, että asioita muutetaan sisältäpäin.

Lori Mustonen (Anna Böhm)

Data-analyytikko Lori on lapsinero, joka ei pidättele suorasukaisuuttaan sosiaalisissa tilanteissa. Muiden hitauteen helposti kyllästyvän Lorin erikoistaito on kyky yhdistää kasvokuvat oikeisiin henkilöihin. Tämä kognitiivinen taito on vain yhdellä prosentilla ihmisistä ja se on tehokkaampi kuin mikään tietokoneen tunnistamisohjelma. Hänen taitojaan totisesti tarvitaankin karkureita valvontanauhoilta metsästettäessä.

Pertti Salonen (Matti Onnismaa)

Vanhan liiton mies, joka tuntee ammatti- ja taparikolliset kuin omat taskunsa ja omaa korvaamattoman laajan verkoston tiedonantajia. Erikoisyksikkö on Pertin perhe ja hänellä on silmää naiskauneudelle, mikä joskus aiheuttaa vaikeuksia työssäkin. Roban poliisipiirin kenttäpäällikkö Arto (Kari Hietalahti) on hänen paras kaverinsa.

Ritola (Rea Mauranen)

KRP:n rikosylitarkastaja, jolle Karita vastaa. Ritola on tehokas ja viileä pomo, joka näkee karkurit lähinnä tilastoina. Hän kyseenalaistaa aika ajoin Karitan halun ymmärtää rikollista, mutta luottaa tähän silti täysin ja pitää tämän puolia.

Eeli Aromaa (Pyry Kähkönen)

Erikoisyksikön kirjaamaton tietolähde jäi taannoin kiinni hakkeroinnista Karitalle, kun halusi leveillä kavereilleen. Karita värväsi sanavalmiin Eelin salaiseksi avukseen ja nyt tämä auttaa tiedonhankinnassa byrokratiamuurien takaa.

Karkurit-sarjan taustalla on liuta palkittuja draaman huipputekijöitä. Pääkäsikirjoittaja ja alkuperäiskonseptin luoja on Tatiana Elf (Roba, Keisari Aarnio), ja sen ovat ohjanneet Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game), Saara Cantell (Kohtaamisia, Tulen morsian) sekä Teppo Airaksinen (Downshiftaajat, Juice).

Katso traileri alla: