Pixabay
18:10 - 30.08.2021 / viihde / Findance
IKEA toiminut Suomessa jo 25 vuotta - ensimmäinen tavaratalo avattiin Espoossa

Suomalaisten pitkä odotus palkittiin 25 vuotta sitten, kun maan ensimmäinen IKEA-tavaratalo avattiin Espooseen 4. syyskuuta, 1996 kello 11. Ensimmäinen päivä oli menestys ja jono tavarataloon ensimmäisenä päivänä oli satojen metrien mittainen. 25 vuotta myöhemmin tavarataloja on yhteensä viisi ja lisäksi viimeisen vuoden aikana on avattu kaksi IKEA suunnittelustudiota Helsinkiin ja Jyväskylään. Lisäksi Oulun Suunnittelustudio avataan vuoden 2022 aikana.

”Me IKEA Suomella juhlimme pitkää taivaltamme Suomessa ilolla ja ylpeydellä. Asiakkaamme Suomessa ovat osoittaneet suurta kiinnostusta ja tarvetta kauniille, käytännöllisille, vastuullisesti tuotetuille ja edullisille kodin sisustustuotteille sekä täten mahdollistaneet IKEA Suomen kehittymisen tänä päivänä yli 1900 henkilön tiiviiksi työyhteisöksi”, kommentoi IKEA Suomen maajohtaja Timo Hulmi.

IKEA demokratisoi kauniit ja toimivat kodin sisustustuotteet tarjoamalla laadukkaita ja hyvin suunniteltuja tuotteita niin edulliseen hintaan, että jokaisella olisi niihin varaa. IKEA-konsernin tavoite on alusta alkaen ollut mahdollistaa kaikille omaan tyyliin sopiva ja kaunis koti tinkimättä käytännöllisyydestä. IKEA-konseptit ja sen tuotteet saavuttivat suosiota alusta alkaen ja suomalaisten kestosuosikit kuten IVAR-säilytysjärjestelmät, PAX-vaatekaapit sekä KLIPPAN-sohvat löytävät vuodesta toiseen tiensä suomalaisiin koteihin.


Vastuullisuus ja innovaatiot keskiössä myös tulevaisuudessa

IKEA Suomi tekee jatkuvasti työtä myös ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja esimerkiksi jo vuonna 1996 suosituiksi tulleet IKEA-lihapullat ovat saaneet vuosien varrella rinnalleen kasvispyörykät, lihattomat pyörykät sekä muita kasvisvaihtoehtoja. Söitpä sitten lihapullia tai kasvispyöryköitä, IKEA-ravintolassa syntyvä ruokajäte siirtyy autojen polttoaineeksi Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Kuopiossa sekä syksystä lähtien myös Tampereella.

IKEA Suomi saavutti energiaomavaraisuuden vuonna 2017 hankkiessaan ensimmäisen tuulipuistonsa Kemin Ajoksesta. Nyt tuotamme puhdasta energiaa viiden tuulipuiston voimin yhteensä 104 000 kotitalouden vuosikulutuksen verran. Tavoitteena on olla vuoteen 2030 mennessä ilmastopositiivinen, eli vähentää kasvihuonepäästöjä enemmän kuin koko IKEA-toimitusketju tuottaa.


IKEA valitsee tuotteisiinsa kestäviä materiaaleja, kuten esimerkiksi vastuullisesti tuotettua puuvillaa tai villaa, kierrätettyä muovia sekä muita uusiutuvia materiaaleja. Yritys kannustaa myös asiakkaitaan elämään arjessaan vastuullisemmin ja kestävämmin. Siksi IKEA tarjoaa suomalaisille tuotteita ja vinkkejä omaan arkeen luomalla esimerkiksi käteviä kierrätysjärjestelmiä, led-valaisimia, ladattavia paristoja sekä vinkkejä ruokahävikin pienentämiseen.

”Vastuullisen ja kestävän arjen pyörittämisen ei pitäisi olla hankalaa tai kallista. Meidän tavoitteemme on madaltaa jokaisen kynnystä tehdä kotonaan vastuullisia valintoja helposti ja edullisesti”, Hulmi kertoo.

Viime vuosina IKEA Suomi on saanut useita tunnustuksia työstään vastuullisuuden saralla. Haasteellisena vuonna 2020 IKEA Suomi nousi maineeltaan kaupan alan parhaaksi yritykseksi ja tänä vuonna yritys palkittiin vuoden 2021 vastuullisimpana työnantajana 1000+ organisaatioiden kategoriassa.

”IKEA on sitoutunut rakentamaan parempaa ja kestävämpää arkea, joten pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia tapoja auttaa ympäristöä ja ihmisiä. Haluamme rakentaa oikeudenmukaista ja tasa-arvoista työympäristöä jokaiselle, sillä ihmisistä välittäminen, monimuotoisuus ja kaikkien kunnioittaminen ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan IKEA Suomen arvojen ja vision ytimessä”, Hulmi jatkaa.

artikkelin avainsanat:
Ikea IKEA Suomi