Pixabay
14:10 - 29.08.2021 / viihde / Findance
IKEA Suomi vastaa makuuhuoneen yleisimpiin haasteisiin - pienillä sisustusvalinnoilla luot rentouttavan tilan

IKEA Suomen heinäkuussa asiakkailleen tekemässä kyselyssä lähes puolet vastaajista kertoi kodilla olevan hyvinvointiin merkittävä vaikutus. Rentoutuminen ja nukkuminen on erittäin tärkeä osa hyvinvointia, mutta valitettavasti untamme joskus häiritsevät meistä riippumattomat haasteet. Valoisuus, erilaiset äänet ja lämpötila olivat IKEA-asiakkaiden yleisimmät unta häiritsevät haasteet.

Jo pienilläkin sisustusratkaisuilla voi olla rentoutumista ja unenlaatua lisäävä vaikutus. IKEA-tuotevalikoiman syksyn uutuustuotteilla voit helposti ratkaista useimmat nukkumiseen liittyvät haasteet.

Makuuhuoneeseen kantautuvat äänet haittaavat unta ja rentoutumista

Useimmat meistä nukkuvat parhaiten hiljaisuudessa, joten häiritsevät äänet on hyvä pyrkiä poistamaan tai hiljentämään. IKEA Suomen uudet GUNNLAUG-verhot vaimentavat ääntä ja suodattavat sisään tulevaa valoa. Kauniisti laskeutuvat verhot on kudottu 100-prosenttisesti kierrätetystä chenille-langasta. Voit parantaa makuuhuoneen akustiikkaa myös lisäämällä mattoja ja muita tekstiilejä. Pehmeät SVÄRDBORG- ja VAMDRUP-villamatot ovat kestävä valinta - villa on uusiutuvaa ja luonnostaan likaa hylkivää.


Lukeminen tai television katselu sängyssä tuntuu epämukavalta

Kirjaan syventyminen on oiva tapa rentoutua ennen nukkumaanmenoa, mutta mukavaa lukuasentoa voi olla hankala löytää sängystä. Verhoillun sängynpäädyn pehmeä kangas ja pehmuste antavat selälle hyvää tukea lukutoukille. Harmaa verhoiltu GLADSTAD-sängynrunko on moderni, selkeälinjainen klassikko. Verhoiltu BLÅKULLEN-sängynrunko sopii nukkumisen lisäksi myös lukunurkkaukseksi kulmapäätynsä ansiosta.


Yöunien jälkeen on koko keho jumissa

Reippaasti yli puolet asiakaskyselyymme vastanneista kertoivat hyvänlaatuisen patjan, peiton tai tyynyn auttavan unenlaatuun. Mukava patja, nukkumisasentoon sopiva tyyny ja oikeanlainen peitto ovat hyvän unen perusta. IKEA-tuotevalikoimasta löydät sopivat vaihtoehdot eri hintaluokissa. Esimerkiksi kyljellään ja selällään nukkujalle sopii MJÖLKKLOCKA-tyyny, kun taas asentoa usein vaihtavalle suositellaan KLUBBSPORE-tyynyä.

Makuuhuone kaipaa piristystä ja ripauksen ylellisyyttä

Kukapa ei haluaisi sujahtaa pehmeisiin, mukaviin ja kauniisiin lakanoihin? Vihreissä SVAMPMAL-lakanoissa versoo sienikuvio ja hotellimaista tunnelmaa tuovat valkoiset, koristereunukselliset SILVERTISTEL-lakanat. JÄTTEVALLMO-lakanoiden paisley-kuviointi on klassinen valinta. Lakanoiden puuvilla-viskoosisekoite imee kosteutta ja siirtää sitä pois iholta, mikä auttaa pitämään kehon lämpötilan sopivana ja tasaisena.

Makuuhuoneen ilma tuntuu tunkkaiselta

Oletko kenties tarkistanut kotisi ilmanlaadun? VINDRIKTNING-ilmanlaaduntunnistin määrittää ilmanlaadun ilmassa olevien pienhiukkasten perusteella. Tuuletin, ilmastointi, ilmanpuhdistin ja jopa tietyt vihreät kasvit puhdistavat huoneilmaa. Lokakuussa saataville tulevaa STARKVIND-ilmanpuhdistinta voidaan käyttää yksinään tai liittää se TRÅDFRI-tukiasemaan, jolloin ilmanpuhdistinta voidaan ohjata IKEA Home smart -sovelluksen avulla.