Sanna Turunen
08:10 - 16.08.2021 / viihde / Findance
Ammattinyrkkeilijä Sanna Turunen nousi WIBF- ja GBU -liittojen maailmanmestariksi Savonlinnassa

Boxing Night Huwila-areena Savonlinna -tapahtumassa koettiin suuria tunteita, kun Sanna Turunen (7–4–1) voitti Women’s International Boxing Federation- ja Global Boxing Union -nyrkkeilyliittojen ylemmän keskisajan maailmanmestaruusvyöt. Turunen voitti georgialaisen Elene Sikmashvilin (9–10) pistein 97–96, 98–92 ja 97–94.

Mestaruusottelu oli vauhdikas kamppailu, jossa Sikmashvili pyrki hyödyntämään ulottuvuusetuaan ja Turunen hyökkäsi koukkusarjoja viljellen omalle otteluetäisyydelleen. Sikmashvili yritti pitää suomalaisen etäällä pitkillä suorilla, mutta Turusen kombinaatiot löysivät tämän tästä tiensä perille. Ottelun loppupuolella Turunen alkoi uupua ja georgialainen sai vastustajaansa perille kipeitä koukkusarjoja. Kotikehän nyrkkeilijä kuitenkin kesti, ja kun molemmat ottelijat olivat antaneet päätöserässä kaikkensa, Turunen julistettiin voittajaksi.

Illan päätösottelu Oskari Metzin (15–0) ja Italian Emanuele Cavalluccin (12–4–1) välillä oli tasainen ja tasokas välisarjan kamppailu. Liukas Cavallucci esitteli avauserästä alkaen tyylikästä jalkatyötä ja ripeää pään liikettä, ja useita kertoja hän houkutteli Metzin ansaan lyömällä hyökkäävään suomalaiseen kipeän kohokoukun. Metz kuitenkin korjasi lopulta voiton vahvoilla vartalolyönneillä ja oikean käden lyhyillä suorilla, jotka pakottivat Cavalluccin puolustuskannalle. Metz julistettiin kahdeksan tiukan erän päätteeksi voittajaksi hajaäänituomiolla.

Esiotteluissa helsinkiläinen Nourdeen “Ukunta” Toure (12–2) otteli kovan taistelun nicaragualaista Nestor Maradiagaa (9–11–2) vastaan. Molemmat nyrkkeilijät keskittyivät alusta asti voimalyönteihin, mutta neljännessä erässä Maradiaga alkoi uupua. Ottelun loppupuoli kulki voittopuolisesti Touren komennossa, mutta nicaragualainen ei antanut missään vaiheessa periksi. Kumpikin nyrkkeilijä iski vielä loppusekunneilla kovia lyöntejä, mutta Toure korjasi lopulta voiton kaikin tuomariäänin.


Alemman raskaansarjan ottelussa Samuli Kärkkäinen (14–1) voitti virolaisen Anton Sjomkinin (14–16–1) näyttävällä tyrmäyksellä. Kärkkäinen iski vastustajansa vartalolyönnillä luvunlaskulle toisessa erässä, ja kun sama toistui kolmannessa, ei Sjomkin enää noussut. Raskaan keskisarjan Aku Kanninen (9–0–1) käytti hänkin virolais-venäläistä Sergei Bannovia (1–20–4) kanveesilla kuudennessa erässä, mutta kun Bannov nousi ja selviytyi erän loppuun asti, Kanninen joutui tyytymään pistevoittoon.

Ensimmäisen ammattilaisottelunsa iskeneen Jamil Elon vastustaja vaihtui viime hetkillä. Häntä vastaan asettui lopulta virolainen Mac Ojasmaa (0–5), joka osoittautuikin sopivan liukkaaksi haasteeksi ensikertalaiselle. Ojasmaa onnistui lyömään Elon kasvot ruhjeille terävillä vastaiskuilla, mutta Elon tiukempi työtahti ja kovat oikean käden yliolankoukut varmistivat suomalaiselle pistevoiton.

artikkelin avainsanat:
nyrkkeily Sanna Turunen urheilu