HBO Nordic
12:10 - 03.07.2021 / tv-sarjat / Findance
HBO Max tilaa uuden ruotsalaisen komediasarjan - pääosassa Silta-sarjasta tuttu Sofia Helin

HBO Max on aloittanut uuden, ruotsalaisen Max Original -alkuperäissarjan tuotannon. Suomen HBO Nordic muuttuu myöhemmin tänä vuonna uudeksi HBO Max -suoratoistopalveluksi, jossa myös uutuussarja Lust tullaan näkemään. Kahdeksasta puolen tunnin mittaisesta jaksosta koostuvan ruotsalaisen komediasarjan HBO Maxille tuottaa Fremantle-yhtiö Miso Film Sweden.

Lust on törkeän hauska ja viiltävän rehellinen komediasarja neljästä (noin) keski-ikäisestä Tukholmassa asuvasta naisesta, jotka yrittävät ruokkia halujaan seksuaalisesti turhauttavassa maailmassa. Sarjan pääosissa nähdään Sofia Helin (Silta), Anja Lundqvist, Julia Dufvenius ja Elin Klinga.

Anette (Sofia Helin), Nadia (Anja Lundqvist), Ellen (Julia Dufvenius) ja Martina (Elin Klinga) ovat olleet ystäviä aina kouluajoista asti. Kun ystävykset saavat tietää, että Anette on tekemässä valtiolle tutkimusta otsikolla 'Make Sweden Sexy Again', heidän kiinnostuksensa herää. Onko hyvällä seksielämällä – tai sen puutteella – vaikutusta yli 40-vuotiaiden ruotsalaisnaisten terveyteen?

Milloin intohimo ja spontaanius vaihtuivat velvollisuudentuntoisesti kalenteroituun, jokatorstaiseen parittelutuokioon? Mistä lähtien ex-miehen ottaman Vigaran vaikutusten odottelemisesta tuli olennainen osa seksielämää? Ja eikö vapaa seksi olekin nykyään palkitsevampaa kuin vakiintuneessa parisuhteessa harrastettava? Ura, lapset, avioliitot, avioerot, itsenäisyys, terveenä ja kunnossa pysyminen – ovatko elämän varrella tehdyt valinnat siirtäneet ruotsalaisten himot ja lihalliset halut syrjään?


Viihdyttävä ja koskettava kurkistus ruotsalaisiin makuuhuoneisiin

Uutuussarjan on ohjannut Ella Lemhagen ja tuottanut Sandra Harms yhdessä Karl Fredrik Ulfungin kanssa. Sarjan on käsikirjoittanut Frans Milisic Wiklund tiiviissä yhteistyössä Åsa Kalmérin, Julia Dufveniuksen, Sofia Helinin ja Anja Lundqvistin kanssa heidän ideaansa perustuen. HBO Maxin vastaavina tuottajina toimivat Christian Wikander ja Camilla Curtis.

Pääosaa esittävä Sofia Helin kertoo:

“Lapsuudenkotini kirjahyllyssä oli kirja, jonka kaikki perheen naispuoliset jäsenet lukivat täysin puhki: amerikkalaisen feministin Shere Hiten vuoden 1976 bestselleriksi noussut, seksiä käsittelevä kyselytutkimus 'The Hite Report'. Oli ällistyttävää saada vihiä siitä, mitä aikuisten makuuhuoneiden ovien takana tapahtuu sekä ymmärtää, kuinka erilaisia kaikki ovat seksin suhteen. Kun minä ja ystäväni aikuisina kerran totesimme, että puhumme keskenämme kaikesta muusta paitsi sukupuolielämästämme, muistimme Shere Hiten uraauurtavan tutkimuksen. Siitä seurasi pitkä keskustelu ja paljon naurua. Sukupuolielämä on herkkä aihe, ja siksi onkin niin vapauttavaa voida nauraa yhdessä siitä puhuttaessa. Seksitutkimuksen yhdistäminen komediasarjaan avasi upeita mahdollisuuksia luoville ratkaisuille, ja sen seurauksena syntyi sarjamme Lust".


”Lust on sarja naisten seksuaalisuudesta. Se naurattaa, koskettaa ja viihdyttää, mutta myös valaisee nykypäivän elämänmenoa. Oli ensihetkistä alkaen selvää, että tämän sarjan on toteuduttava. Todellinen unelmaprojekti”, kuvailee Miso Filmin tuottaja Sandra Harms.

“Lust edustaa HBO Maxin pyrkimystä saattaa yhteen huipputuottajat ja -lahjakkuudet niin kameran edessä kuin sen takana. Tarkoituksenamme on luoda aidosti erityisiä sarjoja, jotka tarjoavat katsojille jotain erilaista. Vaikka tarinan juuret ovat Ruotsissa, uskomme sarjalla olevan paljon potentiaalia myös maailmanlaajuisesti sen yleismaailmallisten aiheiden, kuten seksin, ihmissuhteiden ja ikääntymisen myötä”, sanoo HBO Maxin vastaava tuottaja Christian Wikander.

Lust (8 x 30 min) tulee katsottavaksi kaikissa Euroopan HBO Max -maissa.