Pixabay
04:10 - 28.06.2021 / viihde / Findance
LähiTapiola testaa tekoälyä metsävahinkojen arvioinnissa

LähiTapiola ja CollectiveCrunch ovat aloittaneet yhteistyöhön, jossa arvioidaan digitaalisesti metsävahingoissa vahingoittuneen puuston määrää. Nyt testataan sitä, kuinka suuri osa LähiTapiolan asiakkaiden metsävahingoista on mahdollista arvioida tarkasti ilman erillistä maastokäyntiä. Menetelmänä hyödynnetään CollectiveCrunchin tekoälyyn perustuvaa Linda Forest SaaS-alustaa.

Metsätuhoissa vahingoittuneen puuston määrää joudutaan arvioimaan maastokäynneillä varsinkin, jos tuhoalue on laaja. Maastossa tehtävä työ on manuaalista ja hyvin työllistävää. Yhteistyö tekoälyä tehokkaasti hyödyntävän CollectiveCrunchin kanssa voi antaa mahdollisuuden havaita tuhoja digitaalisesti ilman maastokäyntiä.

Vahinkojen havaitseminen digitaalisesti tapahtuu CollectiveCrunchin kehittämällä Linda Forest -alustalla, joka on metsätalouden johtava tekoälyä hyödyntävä analysointityökalu. Linda Forest auttaa tehostamaan ja parantamaan LähiTapiolan palvelutarjontaa sekä metsävahinkojen korvauskäsittelyä.

– Digitalisaatio on liiketoimintamme kannalta välttämätöntä, ja etsimmekin aktiivisesti tapoja palvella asiakkaitamme paremmin. Teemme tiivistä yhteistyötä CollectiveCrunchin kanssa, ja olemme jo jonkin aikaa määritelleet ja hienosäätäneet tapaa, miten Linda Forest -järjestelmä voisi tehdä meistä entistä tehokkaampia metsävahinkojen arvioinnissa lähitulevaisuudessa. Asiakkaillemme se tarkoittaisi entistä nopeampaa korvausprosessia ja laadukkaampaa palvelua, LähiTapiolan metsätalousliiketoiminnan johtava asiantuntija Marika Makkonen sanoo.

CollectiveCrunch on johtava tekoälyn soveltaja metsätaloudessa. Yritys kerää satelliittitietoa, maantieteellistä tietoa ja prosessitietoa ja kokoaa ne tekoälymalleiksi, joiden avulla voidaan muun muassa ennustaa paremmin metsien inventointeja ja seurata hiilidioksidin varastointia metsissä.

– Linda Forest on metsätalouden tehokkain analytiikkatyökalu. Sen sovelluttaminen LähiTapiolan vakuutusliiketoimintaan osoittaa, että työkalulla on arvoa ja käyttöä muuallakin kuin pelkästään metsätalouden alalla, sanoo CollectiveCrunchin toimitusjohtaja Jarkko Lipponen.