Ikea
14:10 - 16.06.2021 / musiikki / Findance
Ikea ja Sonos yhteistyössä: Symfonisk-kehyskaiutin tulossa - "Tilaa säästävä kaiutin voi roikkua yksin seinällä huomiota herättävänä taideteoksena"

IKEA ja Sonos haluavat demokratisoida musiikkia ja ääntä kodeissa sekä luoda paremman kuuntelukokemuksen mahdollisimman monille ihmisille. Uuden kehysmäisen SYMFONISK-kaiuttimen avulla voi nauttia sekä laadukkaasta äänestä että kauniista ulkomuodosta.

Tutkimukset osoittavat, että monet ihmiset uskovat musiikin olevan tärkein yksittäinen tekijä oikean tunnelman luomisessa kotona. IKEA ja Sonos tunnistavat äänen merkityksen ja sen positiivisen vaikutuksen kodin elämään. Yhdistämällä IKEA-kodinsisustusasiantuntemus Sonoksen laadukkaiden äänielämyksien ja kaiuttimien kanssa, lopputulemana on SYMFONISK-kaiuttimen upea ääni ja kaunis muotoilu.

Vuonna 2019 lanseerattujen SYMFONISK-kaiutinvalaisimen ja SYMFONISK-kaiutinhyllyn tapaan uusi SYMFONISK-kehyskaiutin toimii myös taideteoksena, joka sulautuu saumattomasti kotiin. Kaiuttimia on saatavilla mustana ja valkoisena, ja niissä on vaihdettavat paneelit, joiden avulla ulkonäköä voi muuttaa mieleisekseen.

”Tilaa säästävä kaiutin voi roikkua yksin seinällä huomiota herättävänä taideteoksena tai sen voi sovittaa seinälle muun taiteen kanssa. Sen voi myös sijoittaa hyllylle tai lattialle seinää vasten nojaamaan. Vaihdettavat etuosat helpottavat yhteensovittamista kotisi yksilölliseen tyyliin", sanoo IKEA tuotekehittäjä Stjepan Begic ja lisää: ”Osana kasvavaa IKEA Home Smart -tuotevalikoimaa tämä uusi kaiutin edistää tavoitettamme, jotta monet voisivat nauttia paremmasta arjesta.”


”Jokainen SYMFONISK-kaiutin yhdistää Sonos-äänikokemuksen IKEA-suunnitteluun yllättävillä uusilla tavoilla luoden tuotteita, joita kumpikaan yritys ei yksin loisi”, Sonoksen päätuotepäällikkö Sara Morris kertoo. ”Sonosin akustinen muotoilu tarkoittaa, että kaiutin kuulostaa upealta näin kompaktissa muodossa. Sonos-sovellus on myös vaivaton asentaa ja käyttää. Tämä pitkäjänteinen yhteistyö tuottaa edelleen jännittäviä uusia ideoita, jotka tuovat upeita kuuntelukokemuksia koteihin ympäri maailmaa - odotamme innolla, että voimme yhdessä tuottaa yhä ainutlaatuisempia tuotteita myös tulevaisuudessa."

SYMFONISK-kaiutin yhdistyy Wifin kautta, ja sitä voidaan käyttää joko huoneen ainoana äänilähteenä tai yhdistettynä muihin SYMFONISK-malliston tuotteisiin tai muihin Sonos-tuotteisiin. Aiempien SYMFONSIK-tuotteiden tavoin uusi kaiutin on myös osa Sonos-järjestelmää, mikä tarkoittaa, että kuuntelijat voivat muodostaa yhteyden yli 100 suoratoistopalveluun sekä Sonos-tuotteiden täyteen valikoimaan.


IKEA ja Sonos jatkavat edelleen toistensa haastamista löytääkseen uusia ratkaisuja, jotka parantavat elämää kotona äänen ja musiikin avulla.

Uusi SYMFONISK-kaiutin on saatavilla IKEA-tavarataloissa ja -verkkokaupassa heinäkuussa ja laajemmin syyskuussa. Vaihdettavat paneelit ovat saatavilla syksyllä 2021.

artikkelin avainsanat:
Ikea IKEA Suomi Sonos Symfonisk tech