Kimmo Korhonen / Fisher King
12:10 - 11.06.2021 / elokuvat / Findance
Sorjosen tarina jatkuu valkokankaalla - tältä näyttää lokakuussa ensi-iltansa saava Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva

Huippusuosittu rikossarja Sorjonen tulee syksyllä valkokankaalle uutena pitkänä elokuvana. Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva saa ensi-iltansa 27.10.2021. Juuso Syrjän ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Ville Virtanen, Anu Sinisalo ja Sampo Sarkola. Elokuvan traileri on nyt julkaistu.

Pasilan juna-aseman betoniseinästä löytyy verellä maalattu muraali, joka esittää Suomen tunnetuinta sarjamurhaajaa Lasse Maasaloa (Sampo Sarkola). Muraalissa oleva ”Tehdään maailmasta parempi paikka” -lause yhdistyy sosiaalisessa mediassa leviävään äänestykseen henkilöistä, joita ilman maailmassa olisi parempi olla. Pian ensimmäinen ruumis löytyy, ja rikostutkija Kari Sorjosen (Ville Virtanen) on löydettävä Tuomariksi itsensä nimennyt henkilö.

Kyseessä on Sorjosen uran vaikein rikostapaus aikana, jolloin hän itse taistelee oman mielenterveytensä kanssa.

”Olen otettu, että pääsin jatkamaan Kari Sorjosen tarinaa vielä elokuvan verran. Paremmat tuotannolliset resurssit ja aika auttoivat keskittymään Sorjoseen ja syventämään hahmoa entisestään. Yleisölle Kari tarjoaa varmasti uusia puolia, koska monisyisestä hahmosta riittää kyllä ammennettavaa. Jännityksellä odotan katsojien reaktioita ja toivon, että Sorjonen onnistuu jälleen kerran viihdyttämään ja herättämään ajatuksia, tällä kertaa valkokankailla”, sanoo Ville Virtanen.

Sorjonen: Muraalimurhat on ensimmäinen Sorjonen-elokuva. Se pohjautuu Miikko Oikkosen luomaan huippusuosittuun Sorjonen-konseptiin. Elokuvan tuottaa Fisher King ja sen levittää Aurora Studios.


”Sorjosen (Bordertown) suosio on ollut iloksemme niin suurta kotimaassa ja maailmanlaajuisesti, että halusimme tuottaa ison elokuvatarinan isolla kankaalla. Sorjonen: Muraalimurhat on tiettävästi ainoa kotimainen elokuva, joka tullaan esittämään kaikkialla maailmassa USA:sta Australiaan, siitä meillä on jo sopimukset olemassa”, tuottaja Matti Halonen Fisher Kingistä sanoo.

Elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä, joka on ollut Sorjosen tuotannossa ohjaajana alusta lähtien. Aikoinaan Syrjän valintaan ohjaajaksi vaikutti hänen pitkän mainos- ja musiikkivideo-ohjaajan uransa aikana kehittynyt visuaalinen ohjaustyyli, joka Sorjosen myötä jalostui vahvaksi ja jännittäväksi tarinankerronnaksi. Syrjän edellinen teatterielokuva oli keväällä 2021 ulos tullut Karalahti-dokumenttielokuva.

Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva saa ensi-iltansa 27.10.2021. Elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä, ja sen ovat käsikirjoittaneet Miikko Oikkonen ja Antti Pesonen. Päärooleissa nähdään Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Sampo Sarkola, Lenita Susi, Olivia Ainali, Kristiina Halttu ja Johan Storgård. Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvan on tuottanut Fisher King ja sen levittää Aurora Studios.


SYNOPSIS

Kotimaiseen rikossarjaan perustuva SORJONEN: MURAALIMURHAT -ELOKUVA tulee valkokankaille syksyllä 2021. Rikostutkija Sorjonen (Ville Virtanen) kohtaa uransa vaikeimman tapauksen, kun betoniseinästä löytyy verellä maalattu muraali, joka esittää Suomen tunnetuinta sarjamurhaajaa Lasse Maasaloa (Sampo Sarkola). Kuvan viereen on kirjoitettu teksti ”Tehdään maailmasta parempi paikka”. Samanaikaisesti sosiaalisessa mediassa leviää kylmäävä kysely, jossa some-kansa on äänestänyt henkilöistä, joita ilman maailma olisi parempi paikka. Kun ensimmäinen ruumis löytyy, on selvää, että joku on ottanut oikeuden omiin käsiinsä. Sorjonen joutuu huomaamaan, että jotkut tapaukset menevät ihon alle.

Katso leffan traileri alla: