Pixabay
08:10 - 10.06.2021 / viihde / Findance
IKEA otti käyttöön uuden Skannaa & maksa -toiminnon Raision tavaratalossa

IKEA Suomi aloitti Raision tavaratalossa IKEA-sovelluksen uuden Skannaa & maksa -toiminnon testauksen, jonka myötä asiakkaat voivat skannata tuotteita ostosten aikana IKEA-sovelluksella ja maksaa pelkästään QR-koodia käyttäen toiminnolle osoitetuilla kassoilla.

IKEA haluaa luoda parempaa arkea asiakkailleen ja työntekijöilleen. Osana tätä visiota yritys pyrkii kehittämään tavarataloissa asiointia yhä helpommaksi ja nopeammaksi. IKEA-sovellus täydentyy uudella Skannaa & maksa -toiminnolla kesäkuussa, joka tarjoaa ensimmäisenä Raision IKEA-tavaratalon asiakkaille entistäkin sujuvampaa asiointia ja helpottaa työntekijöiden kassatyöskentelyä.

Tällä hetkellä kassapisteillä suurin osa ajasta käytetään tuotteiden skannaamiseen ja käsittelyyn – uuden IKEA-sovelluksen toiminnon myötä tuotteet skannataan ja pakataan jo tuotteita valitessa siniseen IKEA-ostoskassiin, eikä niitä näin ollen tarvitse purkaa enää kassahihnalle.

- Olemme todella innoissamme uudesta Skannaa & maksa -toiminnosta, joka tulee sujuvoittamaan kassoilla asiointia ja asiakkaidemme ostokokemusta. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja uusia innovaatioita paremman arjen luomiseksi – Skannaa & maksa -toiminto on hyvä esimerkki modernista ratkaisusta vähittäiskaupan alalla, kertoo IKEA Suomen digitaalisuudesta vastaava johtaja Anna Valkjärvi.


Raisiossa käynnistynyt pilottihanke laajenee muihin Suomen tavarataloihin syksyllä

IKEA-sovelluksen uusi ominaisuus otettiin käyttöön ensimmäisenä Raision tavaratalossa. Asiakas lataa IKEA-sovelluksen puhelimeensa ja pääsee sen jälkeen skannaamaan tuotteita puhelimellaan samalla kun pakkaa niitä siniseen IKEA-ostoskassiin. Kun ostokset on tehty, sovellus luo automaattisesti QR-koodin, jonka avulla ostokset maksetaan toimintoa käyttäville osoitetuilla erillisillä kassoilla.

IKEA Family -asiakkuus kulkee sovelluksessa mukana ja mikäli asiakas on kirjautuneena sovelluksessa omaan profiiliin, Family-kortti skannautuu automaattisesti QR-koodin lukemisen yhteydessä ostotapahtumaan.


Skannaa & maksa -toiminnon käyttö tuo asiakkaille monia etuja, jotka tekevät asioinnista nopeamman ja sujuvamman. Skannerina toimii asiakkaan oma Android tai iOS- pohjainen älypuhelin. Skannaa & maksa- toiminnon avulla asiakas voi seurata ostoksien kokonaissummaa, jolloin hän pysyy myös kustannuksista perillä. Lisäksi asiakas välttää mahdollisen jonotuksen sekä tuotteiden skannauksen kassalla.

- Pilottihanke käynnistettiin Raision IKEA-tavaratalossa ja mikäli asiakkaamme pitävät toiminnosta, otamme Skannaa & maksa -toiminnon käyttöön myös muihin tavarataloihimme ensi syksynä, Valkjärvi lisää.

Skannaa & maksa -toiminto on käytössä jo muuan muassa IKEA-tavarataloissa Ranskassa ja Kanadassa.

artikkelin avainsanat:
Ikea IKEA Suomi Raisio