HBO Nordic
10:10 - 07.05.2021 / tv-sarjat / Findance
HBO Nordic: Game of Thrones -esiosasarja House of The Dragon esittelyssä kuvien kera

Uusi fantasiadraamasarja House of the Dragon sijoittuu aikaan 300 vuotta ennen Game of Thronesin tapahtumia. Targaryenin suvun tarinan kertova sarja perustuu George R.R. Martinin Fire & Blood -kirjaan. Sarja on parhaillaan tuotannossa ja saa ensi-iltansa vuonna 2022.

House of the Dragonin pääosissa nähdään seuraavat näyttelijät:

Emma D´Arcy näyttelee prinsessa Rhaenyra Targaryenia, joka on kuninkaan esikoinen, taitava lohikäärmeratsastaja ja puhdasveristä valyrialaista sukua. Voisi ajatella, että Rhaenyra sai syntyessään kaiken. Hän ei kuitenkaan syntynyt mieheksi...

Matt Smith näyttelee prinssi Daemon Targaryenia, joka on kuningas Viseryksen nuorempi veli ja valtaistuimen perijä. Daemon on verraton soturi ja lohikäärmeratsastaja, jonka suonissa virtaa todellinen lohikäärmeveri. Sanotaan kuitenkin, että kun Targaryenin sukuun syntyy uusi jäsen, jumalat heittävät kolikkoa...

Steve Toussaint näyttelee lordi Corlys Velaryonia, joka tunnetaan myös nimellä Merikäärme. Velaryonin lordi on vanhaa valyrialaista sukua ja Westerosin historian maineikkain merenkävijä. Lordi Corlys hallitsee maailman mahtavinta laivastoa sekä rikkauksia, joiden rinnalla jopa Lannisterin suku kalpenee.

Olivia Cooke näyttelee Alicent Hightoweria, joka on kuninkaan Kouran, Otto Hightowerin tytär ja koko Seitsemän kuningaskunnan kaunein nainen. Hänet on kasvatettu Punalinnassa kuninkaan lähipiirissä, ja hänellä on hallussaan sekä hovikelpoinen viehätysvoima että tarkka poliittinen pelisilmä.

Rhys Ifans näyttelee Otto Hightoweria, kuninkaan neuvonantajaa eli Kouraa, joka palvelee uskollisesti sekä kuningasta että tämän hallitsemaa valtakuntaa. Hänen näkemyksensä mukaan valtakunnan suurin uhka on kuninkaan veli Daemon sekä tämän asema valtaistuimen perijänä.


House of the Dragon -sarjan tekijät:

Sarjan luoja ja vastaava tuottaja: George R.R. Martin
Sarjan luoja, showrunner, vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja: Ryan Condal
Sarjan showrunner, avausjakson ohjaaja (ohjannut myös muita jaksoja) ja vastaava tuottaja: Miguel Sapochnik
Vastaava tuottaja: Vince Gerardis
Vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja: Sara Hess
Vastaava tuottaja: Ron Schmidt
Ohjaaja: Clare Kilner
Ohjaaja: Geeta V. Patel
Ohjaaja ja vastaava tuottaja: Greg Yaitanes

Perustuu George R.R. Martinin kirjaan Fire & Blood

House of the Dragon saa ensi-iltansa vuonna 2022.

Kaikki Game of Thronesin kahdeksan tuotantokautta ovat katsottavissa HBO Nordicilla.

Alla ensimmäiset kuvat sarjasta: