Rex Features / AOP
05:10 - 03.05.2021 / viihde / Findance
Suomen parhaat työpaikat julki - 10 asiaa, jotka saavat työntekijät viihtymään
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Great Place to Workin (GPTW) vuosittainen Suomen parhaiden työpaikkojen lista on taas julkistettu.

Suomen parhaaksi työpaikaksi valittiin suurten yritysten sarjassa finanssiyhtiö Mandatum Life, keskisuurten yritysten sarjassa verkkomaksupalvelu Paytrail, pienten yritysten sarjassa vanhusseurapalvelu Seurana ja uudessa miniyritysten sarjassa hyvinvointipalveluja tarjoava Auntie Solutions.

Great Place to Work tutkii työntekijäkokemusta. Heidän määritelmänsä mukaan hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä työstään ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä.

Suomen parhaiden työpaikkojen lista perustuu GPTW-henkilöstötutkimusten avulla kerättyyn tietoon. Listalle voi päästä, mikäli organisaatio on Great Place to Work -sertifioitu listaa edeltävän vuoden aikana. Vastaava tutkimus tehdään lähes 60 maassa ympäri maailmaa.

GPTW-logo näkyy myös sertifioinnin ansainneiden työnantajien työpaikkailmoituksissa työnhakupalvelussa Duunitorissa.

”Tällaiset sertifioinnit ja palkinnot ovat yksi tapa kertoa osaajille, millainen kulttuuri organisaatiossa vallitsee. Mikäli työnantaja haluaa houkutella parhaita osaajia, on oltava valmis kertomaan työkulttuurista ja siitä, miten eroaa kilpailijoista. Jos työntekijäkokemus on kohdallaan, siitä kannattaa ehdottomasti viestiä myös työpaikan ulkopuolelle”, sanoo Duunitorin työnantajakuvakonsultti Lauri Vaisto.


Mikä tekee hyvän työpaikan?

Duunitori sijoittui kyselyssä Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon kolmatta kertaa peräkkäin. Suomen kahdeksanneksi parhaaksi keskisuureksi työpaikaksi valitun organisaation työntekijät listasivat kymmenen syytä, joiden ansiosta he viihtyvät työssään.

- Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä

- Sisäisen valmennuksen ohjelma

- Yhteiset aktiviteetit ja ammattilaisten vetämät treenit

- Tärkeät työkaverit

- Avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri

- Itseohjautuva organisaatiomalli

- Vapaus vaikuttaa omaan työhön

- Vastuuta kokemusvuosiin katsomatta

- Paras idea voittaa -käytäntö

- Ylpeys siitä, mitä saadaan aikaan

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!