Tapio Aulu
00:10 - 08.04.2021 / viihde / Findance
Hämeenlinnan Teatteri julkaisi syksyn 2021 ohjelmistonsa - ensi-iltoja Jäniksen vuosi sekä Järki ja tunteet

Hämeenlinnan Teatteri on julkaissut syksyn 2021 ohjelmistonsa. Luvassa on mm. romantiikkaa ja pukuloistoa.

Kohtauksen partaalla ohjelmistossa 3.9. alkaen

Ranskalaisen näytelmäkirjailija Viktor Haïmin loistava teksti on kirpeänjulma ja hullunhauska kahden naisen valtapeli. Alun silkkihansikkaat vaihtuvat nopeasti henkisiin nyrkkeilyhanskoihin, joiden timakoilla iskuilla tähdätään sumeilematta vyön alle.

Teksti Viktor Haim, suomennos Reita Lounatvuori, ohjaus Johanna Reilin, rooleissa Katariina Kuisma-Syrjä ja Johanna Reilin

Illallinen ohjelmistossa 4.9. alkaen

Herman Kochin menestysromaanin pohjalta dramatisoitu näytelmä Illallinen on kahden pariskunnan ympärille kiertyvä psykologinen trilleri, joka nähdään Suomen kantaesityksenä Hämeenlinnassa.
Salaisuudet paljastuvat ja jännitteet kasvavat ruokalaji ruokalajilta. Varmaa on vain se, että tämän illan jälkeen mikään ei ole ennallaan.

Teksti Herman Koch, suomennos Sanna van Leeuwen, dramatisointi Pasi Lampela,
ohjaus Kari-Pekka Toivonen

Rooleissa Mikko Leskelä, Liisa Peltonen, Janne Virtanen, Sinikka Salminen, Birgitta Putkonen, Aleksi Rantanen


Jäniksen vuosi ENSI-ILTA 16.9.2021

Jäniksen vuosi on tarina Vatasesta ja jäniksestä vauhdikkaalla karkumatkalla yhteis- kunnan oravanpyörästä. Ihmisen ja ympäristön haavoittuvaa suhdetta valottava road-trip täynnä tunnistettavia rouheita tyyppejä ja hitusen toivoa ja rakkauttakin.
Tämä Arto Paasilinnan alkuperäisteoksen uudelleensovitus on Esa Leskisen, Sami Keski-Vähälän ja Kristian Smedsin käsialaa. Uuden tulkinnan ohjaa mm. Varas- to-elokuvista tunnettu ohjaaja Taru Mäkelä.

Rooleissa Henna-Maija Alitalo, Arttu Kapulainen, Birgitta Putkonen, Sinikka Salminen, Sonja Salminen, Kari-Pekka Toivonen


Järki ja tunteet - Jane Austenin romanttinen klassikko ENSI-ILTA 28.10.2021

Rakastettu tarina seuraa Dashwoodin siskoksia Elinoria ja Mariannea, jotka etsivät elämäänsä rakkautta. Sisaret jäävät isänsä yllättävän kuoleman jäljiltä taloudellisesti heikkoon asemaan. Romanttiset haaveet rakkaudesta on vaihdettava haluun päästä hyviin naimisiin. Järki ei kuitenkaan saa tunteita ohjaksiinsa, vaikka kuinka yrittää.
Jane Austen vie katsojan 1800-luvun Englantiin ja kertoo tarinan tunnekuohuista, naisen asemasta ja luokkayhteiskunnasta niin terävästi ja huumorilla, että siihen on helppo samaistua myös 2020-luvun Suomessa.

Teksti Jane Austen, suomennos Aino Piirola, ohjaus Satu Rasila, lavastussuunnittelu Heidi Wikar, pukusuunnittelu Satu Suutari, valosuunnittelu Veikko Pulli, äänisuunnittelu Harri Kuittinen

Rooleissa mm.
Järkevä ja velvollisuuden tuntoinen Elinor - Elviira Kujala
Intohimoinen romantikko Marianne - Pihla Maalismaa

Lisäksi ohjelmistoon palaa koko perheen ihana joulutarina Viirun joulu 2.12. alkaen

Pakkanen hellittää, Viiru ja Pesonen pääsevät vihdoinkin kauppaan ja hakemaan joulukuusta. Voi, himpuran himpura, Ukko Pesosen jalka jäi kelkan jalaksen alle ja se sattui. Meneekö joulu nyt ihan pilalle?

Teksti Sven Nordqvist, suomentanut Kaija Pakkanen, sovitus ja ohjaus Reija Isosuo

Rooleissa Henna-Maija Alitalo, Raimo Viitanen, Johanna Reilin, Timo Lindstén, mukana myös neljä lapsinäyttelijää

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!