Alamy / AOP
22:10 - 01.04.2021 / viihde / Findance
Elisa: myydyimmät puhelimet ja älykellot maaliskuussa 2021: OnePlus Nord N10 5G listakärjessä

Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

OnePlus Nord N10 5G säilytti kirkkaasti johtopaikkansa Elisan kuluttaja-asiakkaiden listalla toista kuukautta peräkkäin. Yritysasiakkaiden suosikiksi nousi Apple iPhone 11.

- OnePlus ja Samsung olivat vahvoilla kuluttajalistan kärkipäässä, ja 5G-puhelinten myynti kasvoi edelleen. Yli 60 prosenttia kaikista myymistämme puhelimista oli 5G-malleja. Myös kevään uutuuksien lanseeraus jatkui vilkkaana: maaliskuussa sekä Samsung, OnePlus että Xiaomi julkaisivat tuoreet 5G-puhelimensa. 5G-valikoimamme laajenee jatkuvasti, ja kesään mennessä reilusti yli puolet tarjolla olevista puhelimista on 5G-malleja, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.

Yhä useammat suomalaiset pääsevät nauttimaan 5G:n eduista: 5G-puhelimet valtaavat myydyimpien listaa, ja jo 2,5 miljoonaa suomalaista asuu Elisan 5G-verkon kuuluvuusalueella. Elisalla on tutkimusten mukaan Suomen kattavin 5G-verkko (Boftel 2-3/2021) sekä tyytyväisimmät 5G-asiakkaat (IROResearch).

- Koronapandemian aikana asiakkaidemme tarve hyviin päätelaitteisiin ja nopeisiin yhteyksiin on vain lisääntynyt. Kaupankäynnin tavat ovat samalla jossain määrin muuttuneet ja verkkokaupan rooli korostunut entisestään. Moni tarvitsee kuitenkin apua siirtyessään 4G:stä 5G:hen ja päivittäessään laitteitaan, ja siksi olemme kuluneen vuoden ajan kehittäneet voimakkaasti online-palveluja ja -neuvontaa, Valkama mainitsee.

- Elisan virtuaalimyymälässä myyjät palvelevat asiakkaita chatissa ja puhelimessa sekä ennakkoon varattavissa etätapaamisissa, joita hyödyntäneet asiakkaamme ovat olleet hyvin tyytyväisiä. Niiden avulla voi hoitaa kätevästi ja terveysturvallisesti vaikka koko perheen laiteasiat kerralla kuntoon.

Neljännes pk-yrityksistä siirtynyt tai siirtymässä 5G-puhelimiin

Elisan tuoreesta tutkimuksesta* (Prior Konsultointi 1/2021) selviää, että neljännes pienistä ja keskisuurista suomalaisyrityksistä on jo siirtynyt tai aikeissa siirtyä käyttämään 5G-puhelimia.

- Kiinnostus 5G-puhelimia kohtaan on suurin yrityksissä, joissa yrittäjä tekee liikkuvaa työtä. Jatkuvan etätyötrendin myötä nopeiden ja luotettavien yhteyksien tarve on korostunut entisestään, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson kertoo.

- Pk-yritykset ovat 5G:hen siirtymisessä yritysmaailman edelläkävijöitä. Ensimmäisinä ja erityisen ketterästi asialla ovat olleet muun muassa ohjelmisto- ja konsultointiyritykset, media-alan yritykset sekä arkkitehti- ja insinööritoimistot, jotka ovat havainneet, että 5G:n edut ovat nopeasti otettavissa hyötykäyttöön, Svensson toteaa.

Huawei kiilasi kellolistan kärkeen

Huawei nappasi maaliskuussa vahvan otteen älykellojen listalla. Huawei Watch GT 2e ohitti pitkään kärjessä olleen Polar Igniten, ja Huawein kaksi kelloa mahtui kellojen kärkikolmikkoon.

*Tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi Oy. Kohderyhmänä olivat Suomen Yrittäjien jäsenyritykset. Tutkimukseen vastasi 561 yrittäjää, joista viidennes on yksinyrittäjiä. Muut yrittäjät edustavat pääosin 2-50 hengen yrityksiä.

Elisan myydyimmät puhelimet, maaliskuu 2021

Henkilöasiakkaat

OnePlus Nord N10 5G
Apple iPhone 11
Samsung Galaxy A20e
Samsung Galaxy A42 5G
OnePlus 8T 5G
Samsung Galaxy A21s
Nokia 105
OnePlus Nord N100
Apple iPhone SE (2020)
Apple iPhone 12 Pro Max 5G
Samsung Galaxy A41
Samsung Galaxy A32 5G
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Apple iPhone 12 Pro 5G
Apple iPhone 12 5G

Yritysasiakkaat

Apple iPhone 11
Samsung Galaxy A20e
Apple iPhone SE (2020)
Apple iPhone 12 5G
Apple iPhone 12 Pro 5G
Samsung Galaxy A41
Samsung Galaxy A51
OnePlus Nord 5G
Samsung Galaxy S20 FE 5G
OnePlus 8T 5G
Apple iPhone 12 mini 5G
Apple iPhone 12 Pro Max 5G
Samsung Galaxy Xcover 4S Enterprise Edition
Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy S21 5G

Elisan myydyimmät älykellot, maaliskuu 2021

Huawei Watch GT 2e
Samsung Galaxy Watch Active
Huawei Watch GT 2
Apple Watch Series 6 GPS
Honor Watch Magic
Polar Ignite
Samsung Galaxy Watch 3 4G eSIM
Huawei Watch GT2 Pro
Apple Watch Series 6 GPS + Cellular eSIM
Samsung Galaxy Fit2
Suunto 3
Polar Vantage M
Apple Watch SE GPS
Apple Watch Series 3 GPS
Suunto 7

Uusi suomipop-biisi tarinoi, mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!