Bob W
11:10 - 02.03.2021 / viihde / Findance
Suomalainen Bob W avaa uuden huoneistohotellin Helsingin Vuorikadulle 14.4.- "Staycation-ilmiö kasvattaa suosiotaan"

Suomalainen Bob W avaa 14. huhtikuuta uuden huoneistohotellinsa Helsingin keskustaan osoitteeseen Vuorikatu 18 B. Kyseessä on Bob W:n kuudes kiinteistö; viisi aiempaa sijaitsevat Virossa ja Suomessa. Kyseessä on ensimmäinen useista uusista avauksista ulkomailla ja Suomessa: esimerkiksi Helsingissä Bob W aikoo laajentaa 500 asuntoon.

Liikekiinteistönä aiemmin toimineisiin tiloihin rakennettavaa kaksikerroksista huoneistohotellia remontoidaan läpikotaisin paraikaa, ja valmista on huhtikuussa 2021. Majoittujat pääsevät valitsemaan yöpaikkansa paristakymmenestä huoneistosta, ja tarjolla on yksiöiden lisäksi kaksioita ja kolmen makuuhuoneen kattohuoneistoja, erikoisuutena jopa erityislaatuinen kattohuoneistotorni. Huoneistojen sisustuksessa puhaltavat paikalliset tuulet, kuten Bob W:n kaikissa kohteissa.

”Huoneistot ja osan huonekaluista on suunnitellut Joanna Laajisto, jonka kädenjäljessä näkyy ympäröivästä kaupungista välittyvä inspiraatio. Sama teema näkyy myös sisustuksessa, kuten Bob W -huoneistoissa on tapana: haluamme jokaiseen kohteeseemme paikallisen artistin designia ja taidetta. Vuorikadun-huoneistoissa tämä toteutuu muun muassa Pasi Tunkelo-Kärkkäisen sängynpäätyihin suunnittelemissa taideteoksissa. Huoneissa on lisäksi Artek Aalto -vintagekalusteita, Yrjö Kukkapuron tuoleja, Matrin sängyt sekä Hakolan raheja ja pöytiä”, sanoo Bob W:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja Niko Karstikko.

”Autenttisen kokemuksen tarjoamiseksi teemme lisäksi yhteistyötä sellaisten kumppanien kanssa, jotka ovat tiivis osa kaupunginosayhteisöä. Asiakkaidemme käyttöön tulee mahdollisuus aamupalan nauttimiseen lähikahvilassa, ja ruokaa voi tilata huoneeseen paikalliselta ravintolalta. Samaten tulemme tekemään yhteistyötä paikallisen kuntosalin kanssa, jonne yöpyjillämme on vapaa pääsy. Kumppaniyritykset julkistetaan myöhemmin”, Karstikko jatkaa.

Staycation-ilmiö kasvattaa suosiotaan

Toimitilat Bob W on vuokrannut pitkäaikaisella sopimuksella Suomen johtavalta kiinteistövuokrausyritykseltä Spondalta.

”Bob W on kovassa nousussa olevan joustavan majoittumisen liiketoimintakategorian eturintamassa. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan Bob W:lle heidän korkeat standardinsa täyttävät puitteet ja toivotamme heidät tervetulleiksi Vuorikadulle”, sanoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Myös Karstikolla on kova usko lyhytaikaista majoitusta tarjoavien ratkaisujen menestykseen.

”Analyysimme mukaan jotkut niistä asiakassegmenteistä, joille huoneistomme on kohdennettu, eivät ole kärsineet paljoakaan pandemian aikana, ja täyttöaste niiden piirissä on ollut lähes 100-prosenttista. Lyhytaikaista majoitusta tarjoavat huoneistot tulevat voittamaan perinteisemmät majoitusratkaisut.”

”Vieraat yöpyvät meillä keskimäärin pidempään kuin hotelleissa. Selkeästi kasvava ryhmä ovat asiantuntijatyötä tekevät ja paljon matkustavat henkilöt, jotka saattavat tulla kaupunkiin kokousta varten mutta jäävät viikonlopuksi – tai jopa pidemmäksi aikaa tekemään etätöitä uuden trendin mukaisesti. Myös staycation-ilmiö kasvattaa suosiotaan: vieraat tulevat läheltä tai kauempaakin vain paetakseen arkea ja hemmotellakseen itseään raikkaassa ympäristössä”, Karstikko kertoo.

Hyvä varustelutaso luontoa unohtamatta

Viihtyvyyttä parantaa Bob W -huoneistojen hyvä varustelutaso, joka soveltuu niin lyhyeen parin päivän kuin myös pidempään parin kuukauden majoitukseen. Jokaisesta asunnosta löytyy moderni keittiö, pesukone, silitysvälineet, joogamatto, älytelevisio ja pelikonsoli, ja useimmissa on myös oma sauna. Kaikissa palveluissa keskiössä on ekologinen kestävyys.

”Vastuullisuus näkyy aivan kaikessa: esimerkiksi materiaalivalinnoissa, älykkäässä lämmityksessä ja huonekalujen hankkimisessa kiertotalouden tarjoajalta Francklyltä. Lähestymistapamme on ottaa kestävä kehitys huomioon riippumatta siitä, onko päätös suuri vai pieni. Haluamme haastaa toimialan hiilineutraaliuteen – ei kymmenen vuoden aikajänteellä vaan välittömästi”, Karstikko sanoo.

artikkelin avainsanat:
Bob W Franckly Sponda Staycation-ilmiö