Sub
02:10 - 19.02.2021 / tv-sarjat / Findance
Sub alkaa esittää Schitt´s Creek -komediasarjaa 17.3.

Schitt´s Creek -menestyskomediaa seurataan Sub-kanavalla keskiviikkoisin klo 21 alkaen kolmen jakson verran kerrallaan 17.3. alkaen. Sarja on katsottavissa myös mtv-palvelussa.

Kevään ja alkukesän mittaan Subilla nähdään sarjan kolme ensimmäistä tuotantokautta. Kaikkiaan kausia on kuusi.

Sympaattinen Schitt’s Creek on pienestä komediasarjasta jättimenestykseksi kasvanut kanadalaissarja, jonka menestystarina huipentui viime syksynä, kun sarja rikkoi ennätyksiä nappaamalla peräti yhdeksän Emmy-palkintoa viimeisestä tuotantokaudestaan. Schitt's Creek palkittiin parhaana komediasarjana, parhaasta mies- ja naispääosasta sekä mies- ja naissivuosasta komediasarjassa, parhaasta käsikirjoituksesta, castingista ja puvustuksesta. Sarja on nyt ehdolla viiden Golden Globe -palkinnon saajaksi. Ehdokkuudet ovat parhaasta nais- ja miespääosasta, parhaasta nais- ja miessivuosa sekä parhaasta tv-sarjasta musikaali tai komedia -kategoriassa. Se, onko sarja vakuuttanut HFPA:n jäsenet, selviää helmikuun lopussa.

Schitt's Creek kertoo Rosen perheestä, joka joutuu puille paljaille ja muuttaa Schitt’s Creek -nimiseen pikkukaupunkiin parhaat päivänsä nähneeseen motelliin, jota pyörittää nyrpeän sarkastinen Stevie (Emily Hampshire). Kaupunkia johtaa erikoinen - Rosen perheen silmissä juntti - pormestari Roland Schitt (Chris Elliott) värikkään kaupunginhallituksensa avustuksella. Muita keskeisiä hahmoja sarjassa ovat paikallisen kahvilan hyväsydäminen mutta hömelö omistaja ja tarjoilija Twyla (Eugene Levyn tytär ja Dan Levyn sisko Sarah Levy), herttainen eläinlääkäri Ted (Dustin Milligan) sekä pormestarin poika Mutt (Tim Rozon) - kuvat nimiä klikkaamalla.

Päähahmot


Schitt’s Creek
Sub

Moira Rose (Catherine O´Hara)

Perheen äiti Moira on peruukkeja ja muotia rakastava entinen saippuaoopperatähti, jolle muutto uudelle paikkakunnalle ja nuhjuiseen motelliin tuntuu kenties kaikkein vaikeimmalta. Ajan myötä Moira löytää kuitenkin paikkansa pienessä Schitt's Creekin yhteisössä.

Moiraa näyttelee Catherine O'Hara, joka muistetaan kenties parhaiten roolistaan Yksin kotona -elokuvien äitinä.

Schitt’s Creek
Sub

Johnny Rose (Eugene Levy)

Rosen perheen isä Johnny on entinen videovuokraamomoguli, jonka omaisuus katoaa kuin taikaiskusta Johnnyn luotettua rahansa väärän henkilön huomiin. Johnnyn ansiota on kuitenkin se, että perheellä on paikka, jonne mennä. Johnny osti nimittäin Schitt’s Creekin kaupungin pojalleen aikoinaan vitsikkääksi syntymäpäivälahjaksi. Nyt vitsi on kuitenkin totisinta totta, ja yksi harvoista perheelle jääneistä omistuksista.

Johnny Rosen roolissa nähdään Eugene Levy, joka on myös toinen sarjan luojista. Eugene Levyn tunnetuimpia roolisuorituksia on American Pie -elokuvien isänä.


Schitt’s Creek
Sub

David Rose (Dan Levy)

Rosen perheen esikoinen David oli New Yorkissa galleristi, jonka elämää ei juuri vastoinkäymiset värittäneet. Uuteen elämänvaiheeseen sopeutuminen Schitt’s Creekissä ottaa aikansa, mutta siinä auttaa motellia pyörittävä Stevie sekä Davidin yritteliäs asenne.

David Rosen roolissa nähdään Dan Levy, Eugene Levyn poika, ja Levyt loivat sarjan yhteistyössä. Danin sisko Sarah näyttelee myös sarjassa.

Schitt’s Creek
Sub

Alexis Rose (Annie Murphy)

Rosen perheen tytär Alexis on yltäkylläisyydessä elänyt seurapiirikaunotar, jonka elämäntapa saa luonnollisesti valtaisan kolauksen, kun perhe menettää omaisuutensa. Alexis ei kuitenkaan jää kovin pitkäksi aikaa murehtimaan, vaan yrittää parhaansa muun muassa tuodakseen hieman seurapiirimenoa pikkukaupunkiin. Alexis onnistuu myös luomaan romanttista draamaa pian kaupunkiin asettumisensa jälkeen.

Annie Murphylle Alexis Rosen rooli on ollut tie tunnettuuteen. Alun alkaen Alexisin roolin piti mennä sarjassa pormestaria näyttelevän Chris Elliottin tyttärelle, Saturday Night Livessa komedikannuksensa ansainneelle Abby Elliotille. Elliot kuvasikin sarjan pilottijakson, mutta ei pystynytkään sitoutumaan rooliinsa, kun sarja tilattiin tuotantoon. Murphy sai roolin ja on kerännyt kehuja sekä palkintoja suorituksestaan.

Esimakua trailerista alta: