MTV Oy
09:10 - 17.02.2021 / tv-sarjat / Findance
Uusi, kotimainen rikossarja Karkurit alkaa tänään MTV3-kanavalla - mukana mm. Pirjo Lonka, Kristo Salminen ja Matti Onnismaa
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

C More aloitti tammikuussa uuden rikossarjan Karkurit, joka sijoittuu samaan maailmaan kuin suosikkisarja Roba. Tänään klo 21.00 MTV3 esittää sarjan ensimmäisen jakson - lisää on luvassa vasta myöhemmin.

Karkurit on Jussi- ja Kultainen Venla -palkittujen tekijöiden uusi draamasarja, jonka keskiössä ovat karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö ja lain kouraa pakenevat rikolliset. Yksikköä johtaa voimakastahtoinen, mutta empaattinen Karita Tulikorpi (Pirjo Lonka), jolle tiimi on kuin perhe. Tiimiin kuuluvat Karitan läheisin kollega Niklas (Kristo Salminen), vanhan koulukunnan edustaja, vinkkimiesten tuntija Pertti (Matti Onnismaa), data-analyytikko ja lapsinero Lori (Anna Böhm), uutena vahvistuksena Roban poliisipiiristä siirtynyt entinen peitepoliisi Santiago (Deogracias Masomi) sekä salaisena apuna hakkeri Eeli (Pyry Kähkönen) - kuvat nimiä klikkaamalla.

Tiimin työskentelyn yllä tikittää kello, sillä karkurin jälki menee kylmäksi 48 tunnissa. Yksikön elämä mullistuu, kun yksi tiimin jäsenistä katoaa karkurikeissin aikana. Karita ottaa missiokseen selvittää, mitä on tapahtunut. Avuksi tulee uusi jäsen Tommi (Pelle Heikkilä).

Kymmenosaisen sarjan jokaisessa jaksossa tiimi saa käsiteltäväkseen uuden karkuritapauksen. Jaksojen karkurirooleissa näyttelevät muun muassa Antti Reini, Mikko Leppilampi, Vera Kiiskinen ja Ilkka Villi. Lisäksi muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Veeti Kallio, Sari Havas ja Rea Mauranen. Deogracias Masomin esittämän Santiagon lisäksi Karkurit-sarjassa vilahtaa muitakin Roba-menestyssarjasta tuttuja hahmoja, kuten Arto Mäkelä (Kari Hietalahti), Maikki Kurkela (Leena Pöysti) ja Pekka Myllymies (Riku Nieminen).

Karkurit-sarjan taustalla on liuta palkittuja draaman huipputekijöitä. Tuotannosta vastaa Yellow Film & TV. Pääkäsikirjoittaja ja alkuperäiskonseptin luoja on Tatiana Elf (Roba, Keisari Aarnio), ja sen ohjaavat Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game), Saara Cantell (Kohtaamisia, Tulen morsian) sekä Teppo Airaksinen (Downshiftaajat, Juice). Sarjan kansainväliset jakeluoikeudet on myyty Global Screenille.

Katso Karkurit-traileri alla: