Laura Vanzo
02:10 - 16.02.2021 / viihde / Findance
Tampere tarjoaa tärppejä talvilomalle - "Yritykset ovat tehneet valtavasti terveysturvallisuuden säilyttämiseksi"

Talvilomat edessä, mutta suunnitelmat avoinna? Tampereen seudun matkailuyritykset ovat valmistautuneet hiihtolomaan mahdollisimman terveysturvallisesti. Tässä tulevat Visit Tampereen vinkit talvilomalle.

Tampereen talvilomatarjonta pitää talvilomatarjonta pitää sisällään turvallisia ulkopuuhia ja elämyksiä. Mielenkiintoinen uutuuskin on tarjolla: maailman saunapääkaupunkina tunnettu Tampere saa perinteikkäiden saunojensa rinnalle upouuden julkisen saunan. Eteläpuistossa sijaitseva sauna on kaikkien varattavissa verkosta. Muidenkin saunojen löylyjä pääsee testaamaan turvallisesti rajatun kävijämäärän ansiosta.

Talvisia ulkoilumahdollisuuksia löytyy Tohlopin ja Sorsapuiston luisteluradoista lasketteluun ja pulkkamäkiin. Myös reippailu jäätä pitkin Siilinkarille nautiskelemaan lämpöisistä juomista on kokemisen arvoinen elämys. Matkan voi taittaa jalkapatikassa, luistimilla tai vaikka potkukelkalla.

- Yritykset ovat tehneet valtavasti terveysturvallisuuden säilyttämiseksi ja niin, että ihmisten olisi mahdollista kokea elämyksiä pandemian aikana. Yritykset suhtautuvat tilanteeseen varovaisen positiivisesti ja kehittävät aktiivisesti uusia ja turvallisia palveluita asiakkaille, esimerkiksi talviterasseja, kertoo Visit Tampereen kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino.

Tampereen kulttuuritarjontaan voi tutustua virtuaalisestikin

Tampereelle voi tehdä myös virtuaalisen vierailun. Esimerkiksi Pispalan Sottiisin 20. helmikuuta järjestämä Eläköön folk! -tapahtuma striimataan Tampereelta. Myös vastikään Tampereen kaupungin vuoden kulttuuritekopalkinnon voittanut G livelab striimaa useita konsertteja talvilomienkin aikaan. Muihin virtuaalielämyksiin voi tutustua Visit Tampereen kokoamasta artikkelissa.

Myös Tampereen museot ovat avoinna rajoitukset huomioon ottaen ja tarjoavat lomalaisille paljon mielenkiintoisia näyttelyitä.


Muista myös nämä!

Varalassa urheillaan talvilomalla Pyynikin komeissa maisemissa. Sporttia on tarjolla lapsille ja nuorille sekä perheen kanssa yhdessä.

Kurkista vedenalaiseen maailmaan Särkänniemen akvaariossa. Akvaariossa selviää paljon mielenkiintoisia asioita kaloista, mutta myös kuinka kääpiökaimaani virnistää ja miltä näyttää keltainen anakonda.

Lasertaistelua, powerfutista ja retropelejä löytyy Finlaysonin alueelta. ZBasessa on tekemistä koko perheelle!

Lomalla syödään hyvin! Monipuolinen ja arvostettu tamperelainen ruokakulttuuri odottaa nälkäisiä lomalaisia. Hyvän ruoan lisäksi komeita maisemia löytyy esimerkiksi Periscopesta ja Näsinneulasta. Muista myös herkuttelu! Kakuistaan tunnettu Valkoinen Puu ja tunnelmallinen Tallipiha kannattaa pitää mielessä, kun herkkuhammasta kolottaa.

Lomalla myös levätään ja nukutaan hyvin. Pään voi painaa tyynyyn niin mökissä, hotellissa, hostellissa kuin Airbnb-asunnossa.


Nämäkin ovat ihan lähellä!

Koiravaljakon kyytiin! Gegwen Getawaysin järjestämät husky-piknikit ilahduttavat kaiken ikäisiä talvilomalaisia.

Herra Hakkaraisen talossa leikitään Mauri Kunnaksen kirjojen maailmassa. Samalla reissulla Sastamalassa kannattaa poiketa Pukstaavissa, jonka päänäyttelyssä kerrotaan suomalaisen kirjan tarina.

Luomajärven hevoskievari Ikaalisissa järjestää ennakkovarauksesta lumikenkäretkiä, ponipatikkaretkiä, rekiajelua ja hiihtoratsastusta.

Kartanohotelli Vaihmalan Hovissa nautiskellaan makoisista unista ja pöytiin tarjoillusta aamiaisesta. Hiihtoladulle pääsee vierestä ja höyrysaunassa voi rentoutua päivän päätteeksi.

Rinteitä löytyy Tampereen oman Mustavuoren lisäksi Sastamalasta ja Pälkäneeltä. Ellivuori ja Sappee odottavat laskijoita!