Sergio Azenha / Alamy / AOP
04:10 - 13.02.2021 / viihde / Findance
Messukeskus Helsinki avaa tänään padel-areenan

Helsingin Messukeskuksessa avataan padel-areena tänään 13. helmikuuta.

Avausvaiheessa kenttiä on kahdeksan, ja niitä on rakenteilla lisää. Projektin vetäjä Ville Palola luonnehtii Messukeskusta terveysturvallisuudeltaan, sijainniltaan ja palveluiltaan huipputason pelipaikaksi.

Padel Messukeskus on täyden palvelun peliareena, jossa voi pelata aamusta iltaan laadukkailla alustoilla ja tarvittaessa vuokrata pelivälineet käyttöönsä. Kentät on rakennettu Messukeskuksen halleihin 4 ja 5, joihin sisäänkäynti tapahtuu Messukeskuksen pysäköintitalon puolelta. Pelivuorot varataan ja maksetaan padel-harrastajien suosiman Playtomic-varausjärjestelmän kautta itsepalveluperiaatteella. Lyhytaikainen pysäköinti on pelaajille Messukeskuksessa maksutonta.

Messukeskus on hakenut tiloilleen vaihtoehtoisia käyttötapoja nyt, kun isoja yleisötapahtumia ei ole pandemian vuoksi voitu järjestää. Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla on kuumeinen pula kentistä, sillä padelin suosio kasvaa jatkuvasti.

Messukeskuksen kentille matot ja rakenteet tuotiin Espanjasta, jossa padel-harrastus on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Alustat on valmistanut tehdas, joka tuottaa yksinoikeudella kilpakentät ammattilaispelaajien tarpeisiin.

- Messukeskus on pelipaikkana erittäin väljä ja koronaturvallinen. Kattokorkeus yltää yhdeksään metriin, ja ilmanvaihto on mitoitettu suuria ihmismassoja varten. Kentille pääsee suoraan ulkoalueelta. Tilaa on käytössä yli sata neliötä pelaajaa kohti, laskeskelee Padel Messukeskus -projektin vetäjä Ville Palola.

- Meillä on tarkat hygieniakäytännöt ja tarkka ohjeistus koronaturvallisuuteen. Järjestimme taannoin turvallisesti muun muassa Laurean pääsykokeet useille tuhansille osallistujille, ja toisaalla kiinteistössämme avataan piakkoin myös Helsingin koronarokotuspiste. Olemme iloisia, että hyvä sijaintimme ja moneen käyttöön muuntuvat, väljät tilamme palvelevat jatkossa myös padel-harrastajia, sanoo liiketoimintajohtaja Kristina von Konow Messukeskuksesta.

artikkelin avainsanat:
Helsinki liikunta Messukeskus padel Playtomic