Lidl
00:10 - 28.01.2021 / / Findance
Lidl panostaa yhä vahvemmin alkuvuoden urheilutarvikemyyntiin - "Uskon, että hittituotteeksi nousee vesitäytteinen kahvakuula"

Lidl tutki koronavuoden aikana tapahtunutta kuntoilun muutosta suomalaisissa. Kuntoilevista suomalaisista 63 prosenttia kertoi kuntoilevansa tällä hetkellä kotona. Koronavuosi on nostanut kotikuntoilun suosiota entisestään.

Lidlin erinä myymät sporttituotteet ovat lunastaneet paikkansa harrastajien komeroissa. Lisäksi koronavuosi on nostanut vahvasti kotikuntoilun suosiota ja lisännyt tarvetta hankkia omia kuntoiluvälineitä kotiin. Vaikka kotikuntoiluvälineiden myynti on ollut kasvusuunnassa vuosi vuodelta, tulevaisuudelta odotetaan nyt paljon enemmän. Siksi Lidl teetti tutkimuksen kotikuntoilua harrastaville suomalaisille.

– Me seuraamme jatkuvasti trendejä, ja siksi on ollut tärkeää tutkia tilannetta. On todella merkittävää, että niin moni treenaa kotona. Korona on todistanut, että kotikuntoilun tulevaisuus vain kasvaa kun kuntoilu ei ole enää sidoksissa paikkaan tai aikaan. Välineiden tulee olla kestäviä ja laadukkaita, ja silti niiden tulee sopia jokaisen kukkarolle. Näin liikunta mahdollistetaan kaikille halukkaille, kertoo Lidlin kampanjapäällikkö Meri Aalto.

Tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista (56 %) kuntoilee vähintään kolme kertaa viikossa ja neljä viidestä (81 %) vähintään kerran. Kuntoilevista suomalaisista 23 prosenttia on aloittanut kotikuntoilun koronan myötä, 40 prosenttia kuntoili kotona jo ennen koronaa. Erityisesti 18–24-vuotiaat ovat löytäneet kotikuntoilun. Heistä 34 prosenttia kertoo sen johtuneen koronasta.

78 prosenttia kotikuntoilijoista haaveilee uudesta välineestä

Erilaisia digitaalisia liikuntapalveluita on tullut eri alustoille viime vuosina, mutta korona on antanut lisäpotkua kotona liikkumiseen. Moneen lajiin tarvitaan kevyitä välineitä. Suosituimpia välineitä, joita kotikuntoilun aloittaneet ovat ehtineet hankkia koronavuoden aikana, ovat käsipainot (59 %), jumppamatto (56 %), vastustuskuminauha (48 %), kahvakuula (33 %) sekä hierontarulla (25 %).

– Urheiluvaatteiden lisäksi olemme varautuneet alkuvuoteen kattavalla valikoimalla erilaisia kotikuntoiluvälineitä. Uskon että hittituotteeksi nousee vesitäytteinen kahvakuula, jonka painoa voi itse säädellä. On kuitenkin merkittävää tietää, että peräti 78 prosenttia kotikuntoilijoista haaveilee vielä uusista välineistä. Tämä määrä oli meille yllättävä tieto, mainitsee Aalto.

Moni tutkimukseen osallistuneista toivoo vielä hankkivansa kotiin esimerkiksi kahvakuulan, vatsapyörän, tasapainolaudan, hierontarullan tai jumppapallon. Koronan myötä kuntoilun aloittaneista kaikista kotikuntoilijoista 64 prosenttia kokee kotikuntoilun olevan vaivatonta. Heistä 70 prosenttia tulee jatkamaan kotikuntoilua myös koronan jälkeen.