MTV Oy
16:10 - 23.01.2021 / tv-sarjat / Findance
Näin HybridiTV-palvelut toimivat - mm. Putous-katsojille iloa

Älytelevisioiden HybridiTV-toiminnallisuudet ja -palvelut ovat tv-katselun tulevaisuutta: niiden avulla tv-katsojat pääsevät osaksi mm. MTV:n ohjelmia – vuorovaikutteisuus ohjelmien ja katsojien välillä kasvaa. MTV panostaa HybridiTV-palveluiden tunnetuksi tekemiseen ja tarttuu sen luomiin mahdollisuuksiin yhdessä Digitan kanssa.

MTV3-kanavan uudella Putous-kaudella katsojat vaikuttavat liveohjelman sisältöön HybridiTV-äänestyksillä.

Viihdeohjelma Putous tavoitti avausjaksollaan 1,34 miljoonaa suomalaista. Samaan aikaan Suomessa on jo noin 650 000 tv:tä, jotka mahdollistavat television osallistavien lisäpalveluiden – HybridiTV-palveluiden – käytön, ja näiden päätelaitteiden määrä kasvaa.

Tv:n katselu on huipussaan. Tv-katsojien osallistamisen merkitys korostuu MTV:llä entisestään nyt koronaepidemian aikana, kun yleisöä ei oteta paikan päälle livelähetyksiin. HybridiTV-palvelut auttavat omalta osaltaan varmistamaan, että katsojien reaktiot tulevat näkyväksi ja katsojien odotukset täyttyvät.

HybridiTV-palveluiden avulla MTV pystyy kuulemaan Putous-ohjelman katsojien toiveita lähes reaaliaikaisesti. Sarjapudottaja-osiossa Putous-näyttelijät on jaettu kahteen joukkueeseen – keltaisiin ja punaisiin – ja jokaisessa jaksossa joukkueet kilpailevat siitä, kumpi joukkue pääsee esittämään käsikirjoittamansa ja harjoittelemansa televisiosarjaparodian lähetyksessä.

Katsojat voivat vaikuttaa ohjelman sisältöön ja siihen, mitä ohjelmassa seuraavaksi nähdään, äänestämällä tv-kaukosäätimen sinisen napin kautta omaa valintaansa kahdesta sisältövaihtoehdosta. Tulos HybridiTV-palveluilla toteutetusta katsojaäänestyksestä saadaan suoraan livelähetykseen mukaan. HybridiTV:n avulla toteutettu äänestys tuo siis oman jännityselementtinsä suoraan Putous-lähetykseen, sillä näyttelijät eivät koskaan ennakkoon tiedä, kuka pääsee esiintymään. Valta on täysin katsojilla.

”Olemme kehittäneet Putouksen sisältöosioita yhteistyössä Digitan kanssa, jolla on osaamista ja näkemystä HybridiTV-palveluiden käytöstä. Se, että katsoja pääsee kotisohvalta helposti kaukosäädintä käyttäen antamaan mielipiteensä ohjelman sisältöön, on inspiroinut meitä sisällöntekijöitä uudenlaiseen kehitystyöhön. Myös ohjelman kaupallisia kumppaneita on ollut helppo yhdistää tämänkaltaiseen tekemiseen”, kertoo Putouksen vastaava tuottaja Hanna Kortti MTV:ltä.

”On mahtavaa nähdä, että MTV yhdistää lineaari-tv:n ja internetin parhaat puolet – luo uusia tapoja osallistaa katsojia ja mainostajia HybridiTV-palveluiden kautta”, summaa Digitan videojakeluliiketoiminnasta vastaava johtaja Teppo Ahonen.

Sarjapudottaja-osion lisäksi Putouksen katsojat voivat osallistua vuoden 2021 Sketsihahmokisaan äänestämällä HybridiTV-palveluiden kautta maksutta suosikkiaan.

HybridiTV-palveluiden käyttö – vinkit tv-katsojalle

- tarkista ilmestyykö TV-ruudun vasempaan alanurkkaan punainen pallo: tämä on merkki siitä, että HybridiTV-palvelut ovat käytettävissäsi

- painamalla kaukosäätimen punaista värinappulaa saat esiin kullakin kanavalla olevat HybridiTV-palvelut – saat ne käynnistettyä nuolinäppäimillä ja OK-painikkeesta painamalla

- katso, että älytelevisiosi on yhdistetty internettiin (internet-yhteyden tulee olla riittävän nopea: ~yli 1 Mbit/s)

- katso, että älytelevisiosi on jossakin näistä: Digitan antenni-tv-verkko / Telian Kaapeli-TV / DNA:n kaapeli-TV

- katso, että älytelevisiosi tukee HbbTV-standardia (useissa tv-laitteissa HbbTV-palvelut on automaattisesti aktivoitu päälle)

- TV-ohjelman juontaja kehottaa ohjelman aikana käyttämään TV-säätimesi värikkäitä nappeja

- useimmissa vuoden 2014 jälkeen myydyissä älytelevisioissa on HybridiTV-toiminnallisuus