Universal Music
09:41 - 21.01.2021 / musiikki / Findance
30 miljoonan seuraajan TikTok-tähti LILHUDDY julkaisi ensimmäisen singlensä 21st Century Vampire - "On ok olla erilainen"

Amerikkalainen 18-vuotias sometähti LILHUDDY, oikealta nimeltään Chase Hudson, on juuri julkaissut uransa ensimmäisen singlen 21st Century Vampire.

TikTokin seuratuimpiin henkilöihin lukeutuva Hudson liittyi palveluun alun perin huvin vuoksi, mutta hänen videot, persoona ja aitous resonoivat nopeasti Z-sukupolvessa ja tekivät hänestä tähden. Tänä päivänä hänellä on sosiaalisessa mediassa yhteensä yli 40 miljoonaa seuraajaa. Pelkästään TikTokissa häntä seuraa 30 miljoonaa käyttäjää.

Laulaja-lauluntekijän musiikissa kuuluu post-internet-ajassa kasvaneiden nuorten levottomuus ja elämäntuska. Musiikki on täydellinen risteymä poppia, punkia ja vaihtoehtomusiikkia, ja sen taustalla oleva sanoma rohkaisee aitouteen ja itsensä hyväksymiseen. LILHUDDY on tehnyt 21st Century Vampire -singlen yhdessä muun muassa Machine Gun Kellyn viimeisimmän albumin taustalta löytyvän Nick Longin kanssa.

Kappaleelle on julkaistu myös Joseph Kahnin ohjaama musiikkivideo, jolla LILHUDDY on syrjäytynyt vampyyri, joka ei löydä yhteyttä kenenkään kanssa.

LILHUDDY kertoo: “On ok olla erilainen. Sen viestin haluan välittää eteenpäin. Minäkin olen monella tapaa todella väärinymmärretty nuori. Ihmiset eivät tiedä minun koko stooria. Olen aina halunnut olla täysin oma itseni. Musiikki on keinoni vihdoin näyttää se.”

Pohjois-Kaliforniasta kotoisin oleva LILHUDDY kasvoi musikaalisessa perheessä, jossa isä soitti kitaraa, banjoa ja ukulelea, äiti opiskeli musiikkistipendillä ja sisko lauloi kuorossa. Hän löysi voimakkaan lauluäänensä jo nuorena ja omasi selkeästi perheensä laajimman äänialan. Hudson rakasti bändejä, kuten blink-182, My Chemical Romance, Black Sabbath ja 5 Seconds Of Summer. Ujouden kanssa kamppaillut Hudson uskalsi lähteä tavoittelemaan artistiunelmaansa vasta viime vuonna, jonka aikana hän sai levytyssopimuksen Interscope-Geffenille. Ensitöikseen LILHUDDY nappasi pääroolin Machine Gun Kellyn viime viikolla julkaistussa musiikkielokuvassa Downfalls High.

Kuuntele 21st Century Vampire Spotifyssa ja katso musiikkivideo YouTubessa: