Mona Salminen / Yle Kuvapalvelu
10:10 - 18.01.2021 / musiikki / Findance
Uuden Musiikin Kilpailu 2021 - Danny: Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua ilmestyi - "ei tyypillinen euroviisu"
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailun kolmas finalistikappale, Dannyn Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua, on julkaistu 18.1.2021 suoratoistopalveluissa.

Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyriikkavideo sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video.

Suomalaisen viihteen edelläkävijä, mies, joka toi show’n Suomeen, musiikkineuvos Ilkka “Danny” Lipsanen. Mies, joka ei esittelyjä kaipaa. Mitä laulukilpailuihin tulee, jo seitsemällä vuosikymmenellä musiikkia tehnyt Danny ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä: seitsemän euroviisukarsinnan lisäksi hän on mm. kisannut Paul Ankaa, Nancy Sinatraa ja Tom Jonesia vastaan poplaulun maailmanmestaruuskisassa Rio de Janeirossa vuonna 1968.

Tuhansia keikkoja yli 20 maassa vetänyt Danny on saanut tehdä yhteistyötä parhaimpien suomalaisten musiikintekijöiden kanssa 60-luvulta aina tähän päivään asti. Yli 100 listahittiä osoittavatkin miehen pysyneen ajassa kiinni ja kyvyn yllättää edelleen.

Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua on melankolinen ja ainutlaatuinen teos. Jäähyväiskappale se ei kuitenkaan ole, Danny kertoo: “Kysymys on oikeastaan siitä, että elämä on lahja ja sen pituudesta ei kukaan tiedä. Mutta sen tietää, että se aikanaan päättyy ja kappaleessa sitä aihetta käsitellään humoristisesti ja totuudenmukaisesti. Teksti on aiheeltaan sellainen, että se ei välttämättä ole tyypillinen euroviisu. Mutta lauluna se on todella suuri, koska se edustaa sellaista näkökulmaa ja teemaa, jota ei oikeastaan kevyen musiikin lauluissa ole aikaisemmin käsitelty."

Sanoituksesta vastaa suomalaisten arkitunteiden tulkki

Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua -kappaleen on kirjoittanut Janne Rintala, joka tunnetaan Arttu Wiskarin suurimpien hittien kynäilijänä ja suomalaisten arkielämän taitavana sanoiksi pukijana. Hän on kirjoittanut kappaleita myös esimerkiksi Erika Vikmanille. Kappaleen sovituksesta vastaa Timo Ruokola, joka Rintalan lailla kuuluu Mökkitie Recordsin vakiokalustoon.

"Oli hyvin pelottavaa esitellä tää kappaleidea Dannylle, koska aihe on kuitenkin niin brutaalin raju, vaikka se on totta", Rintala kertoo.

UMK-ammattilaisraatia ilahdutti, että Dannyn kaltainen legenda lähti tänä vuonna kisaamaan kilpailun voitosta.

“Danny on suomalainen musiikki-ikoni, jonka kaikki tuntevat. On upeaa että hänen kaltaisensa legenda on mukana UMK:ssa. Janne Rintala ja Mökkitien porukka ovat taas kerran loihtineet hienon kappaleen, jossa on suomalaisuutta ja isoja tunteita, mutta esittäjälleen ominaista pilkettä silmäkulmassa sopivassa suhteessa. Tässä show’ssa on kaikki mahdollisuudet tehdä suomalaista tv-historiaa ja tunteet ovat varmasti pinnassa. Onko tämä alku uudelle ja arvokkaalle luvulle Dannyn uskomattoman pitkässä ja vaikuttavassa urassa?” raati kysyy.

Kuuntele Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua Spotifyssa alla:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!