Nelli Kenttä / Yle Kuvapalvelu
18:10 - 11.01.2021 / musiikki / Findance
Yle Areena tänään: Hiphopin salatut stoorit -podcast alkoi

Hiphopin salatut stoorit -podcastin kaikki kymmenen jaksoa ovat nyt kuunneltavissa Yle Areena -palvelussa.

Hiphopin salatut stoorit -podcast avaa hiphopin kummallisimmat, kohutuimmat ja kamalimmat tapaukset. Podcastissa rap-asiantuntijat Inka Rantakallio ja Heini Strand analysoivat hiphop-historian hämmentävimpiä tarinoita parisuhdekiemuroista murhiin.

Podcast tarjoaa yllättäviä näkökulmia hiphop-musiikista ja mysteereistä kiinnostuneelle. Miten R. Kelly onnistui menemään naimisiin vain 15-vuotiaan Aaliyahin kanssa? Mitä Snoop Doggin pornoura tai Azealia Banksin harrastama noituus kertovat hiphopista? Miten kannibaalimurha kytkeytyy horrorcore-genreen?

Vaiettuja faktoja, merkillisiä yksityiskohtia ja biisisanoituksia ruotivan podcastin kantavana teemana on pohtia, mitä keissit paljastavat yhteiskunnan rakenteista ja arvoista.

Tekijät:

Inka Rantakallio on Suomen nimekkäin rap-tutkija, filosofian tohtori, TEDx-puhuja, musiikkitoimittaja ja DJ, joka harrastaa feminististä esseekirjallisuutta ja musiikin ylianalysointia. Rantakallio on tullut tunnetuksi räppäreiden fanittamasta Rap Scholar -radio-ohjelmasta (Bassoradio) sekä SOFA-rap-duon keikka-DJ:nä.

Heini Strand on kirjoittanut toimittajana hiphopista ja suomiräpistä vuodesta 2007 lähtien. Strand on julkaissut Suomen ensimmäisen naispuolisia räppäreitä käsittelevän kirjan Hyvä verse (2019) ja ollut myös mukana Rap Scholar -radio-ohjelman teossa.
Hän on räppifani ja kirjaihminen, joka suhtautuu musiikkiin erittäin henkilökohtaisesti.