Eric Kress
11:10 - 17.12.2020 / tv-sarjat / Findance
Viaplay tuo takaisin Lars von Trier -sarjan Valtakunta - The Kingdom Exodus saapuu 2022
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

NENT Group, Zentropia ja DR ovat tehneet sopimuksen Lars von Trierin kulttiklassikon Valtakunta (Kingdom - Riget) uudesta tuotantokaudesta The Kingdom Exodus.

Legendaarisen, hyvää ja pahaa käsittelevän sarjan kuvaukset aloitetaan alkuvuodesta 2021. Viaplay Original -sarjan ensi-esitys nähdään Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa vuoden 2022 aikana.

Zentropan ja Lars von Trierin sulkeltaessa viimeistä kertaa valtakunnan lukuisiin ratkaisemattomiin taruihin, on lopputulos samanaikaisesti aavemainen ja hauska. Portti valtakuntaan on alkanut avautua…

”Rajalla on monta muotoa: viivoja valkoisella paperilla (vaikka ne ovat usein näkymättömiä satunnaiselle vierailijalle todellisissa maantieteellisissä paikoissa). Rajojen ääriviivat voidaan havainnollistaa, vaikkakin täysin kuvitteellisesti ja kauheasti. Pehmeällä, punaisella värillä, lähes näkymättömällä ja ehkä jopa katkoviivoina, eräänlaisena anteeksipyyntönä pahuudesta - häpeänä. Nämä viivat muodostavat käsittämättömiä kuvioita, reviirejä, joista asukkaat pitävät vahvasti kiinni. Ulos- ja sisääntulo tapahtuu usein väkivalloin, koska vierailijan odotetaan luonnollisesti palaavan tehtävänsä suoritettuaan. Maapallolla "kone, joka saa kaiken pyörimään (eli kaiken elämän)" on riippuvainen konflikteista, joita linjat, ikään kuin ajatus, provosoivat. Se, tarkoittaako Exodus käytännössä meno- vai tulomatkaa, riippuu kulmasta, josta rajaa tarkkaillaan. Mutta sana kuvaa yksinkertaisesti sitä, että suuri määrä yksilöitä ylittää yhdessä lyijykynän piirtämän rajan. Miksi? Hyvässä ja pahassa on ollut epätasapaino! Raja on saavutettu, ainakin valtakunnassa. En voi todistaa että se tulee olemaan helppoa ja veretöntä mutta maailman seitsemän astraalilukkoa tulevat lukittumaan synkronisesti veren kanssa”, kuvailee tulevaa sarjan luoja Lars Von Trier.

Miten lopulta käy hyvien ja pahojen välisessä selvityksessä, on toistaiseksi salaisuus. Varmaa kuitenkin on, että Ruotsin ja Tanskan järjestelmät eivät ole vieläkään sopusoinnussa keskenään, ja valtakunnan perustuslaki on hauras. Vanhassa sairaalassa on edelleen kirous. Se, mikä sarjan ensimmäisellä ja toisella kaudella oli fiktiota, saattaakin tuntua realistiselta. Valmistaudu näkemään kun hyvästä tulee pahaa ja pahasta hyvää The Kingdom Exodus -sarjan viimeisellä kolmannella kaudella.

”Olemme erittäin tyytyväisiä aloittamaamme yhteistyöhön Lars Von Trierin, Zentropan ja DR:n kanssa The Kingdom Exodus -sarjan tuottamiseksi. Kyseessä on itsenäinen työ, joka ei edellytä edellisten kausien katsomista. Edeltävät tuotantokaudet, Kingdom I & II (Valtakunta), ovat olleet suuressa suosiossa niin kotimaassaan Tanskassa kuin ulkomailla, ja voittaneet lukuisia palkintoja. Meillä on suuret odotukset uudelle tuotannolle, josta tulee sekä hauska että erittäin pelottava!”, kommentoi EVP & Chief Content Officer Filippa Wallestam NENT Groupilta.

The Kingdom Exodus -sarjan roolikokoonpano ei ole vielä julkistettu, mutta tiedossa on sekoitus upouusia hahmoja sekä tuttuja suosikkeja aiemmilta kausilta.

The Kingdom Exodus on Nordic Entertainment Groupin, DR:n ja Zentropan ainutlaatuinen yhteistuotanto, jonka rahoittajina toimivat myös mm. Film i Väst ja Pohjoismainen elokuva- ja tv-säätiö ja se on kehitetty CREATIVE EUROPE:n tuella. Kansainvälisestä myynnistä vastaa TRUSTNORDISK. Sarjan tuottaa Zentropa, NENT Groupin toimiessa ensisijaisena yhteistuottajana ja DR:n ollessa toissijainen yhteistuottaja.

Aiempien kausien tapaan käsikirjoituksesta vastaa Lars Von Trier yhteistyössä Niels Vørselin kanssa. Tuottajana toimivat Louise Vesth, Peter Possne ja Katarina Krave.

The Kingdom Exodus -tuotannon yhteydessä sarjan edelliset kaudet tullaan perusteellisesti restauroimaan. Uudistetut, korkealaatuiset Kingdom 1 ja 2 -kaudet tulevat katsottaviin Elisa Viihde Viaplay -palveluun.

Viaplay Original -alkuperäissarjana lanseerattava The Kingdom Exodus saapuu Elisa Viihde Viaplayhin vuonna 2022.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!