Sami Siilin
19:10 - 09.12.2020 / viihde / Findance
Uusi kevytyrittäjäpalvelu Laskuttamo.com aloitti - perustajana mm. Dan Tolppanen eli Uniikki

Suomeen on perustettu uusi kevytyrittäjäpalvelu Laskuttamo Oy, jonka portaali laskuttamo.com on nyt avattu. Laskuttamo.com mahdollistaa helpon tavan ryhtyä yrittäjäksi tai laskuttaa sivutöistä ja satunnaisista töistä.

Yrittäjiksi aikovien lisäksi Laskuttamon palvelut sopivat hyvin esim. musiikkialan ja muille tapahtuma-alan toimijoille, jotka tekevät satunnaisia töitä eri toimeksiantajille. Yrityksen yksi perustajista on muusikko Dan Tolppanen, artistinimeltään Uniikki.

– Lähdin mukaan yrityksen toimintaan, koska näen, että kevytyrittäjyyspalvelut helpottavat muusikoiden elämää.

– Kevytyrittäjä voi viedä laskutustiedot laskuttamo.com-verkkopalveluun paikasta ja laitteesta riippumatta, ja kirjanpitäjämme hoitavat ammattitaidolla laskutuksen, kuvaa Laskuttamo Oy:n toimitusjohtaja Henri Vainio.

Laskuttamo Oy hoitaa kaikki kevytyrittäjän talous- ja palkkahallintoon liittyvät tehtävät, joten yrittäjä pystyy kokonaisvaltaisesti keskittymään vain omaan ydinosaamiseensa ja asiakkaiden hankkimiseen. Laskuttamon palvelupalkkio on 3–4 %.

Kun henkilöllä on hyvä yritysidea voi hän heti ryhtyä toteuttamaan sitä ilman, että tarvitsisi huolehtia yrityksen perustamiseen liittyvästä byrokratiasta ja sen jälkeen laskutuksesta, alvien suorituksista, ennakonpidätyksistä, eläkemaksuista, vastuuvakuutuksesta, perinnästä, kirjanpidosta jne., tehtävistä, joihin yrittäjältä tunnetusti kuluu paljon aikaa.

– Kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on kasvanut voimakkaasti niin nuorten kuin uraansa vaihtavien iäkkäämpien ja työttömäksi joutuneiden henkilöiden keskuudessa. Uskon, että tämän tyyppiselle kevytyrittäjäpalvelulle on jatkosta entistäkin enemmän kysyntää, perustelee yrittäjä Jens Lönnqvist joka on yksi Laskuttamon kolmesta perustajasta.

Kevytyrittäjäpalvelu laskuttamo.com-portaalin kautta voivat myös yritykset saada kevytyrittäjiä töihin. Koronarajoitusten aiheuttama epävarma taloustilanne on vaikeuttanut monen yrityksen mahdollisuuksia palkata vakinaisia työntekijöitä. Osaavaa työvoimaa kuitenkin tarvitaan monessa yrityksessä ja kevytyrittäjyyspalvelu on siihen joustava ratkaisu.

– Olemme toimineet nyt kaksi kuukautta pilottimaisesti ja asiakkainamme on jo useita kevytyrittäjiä: markkinoinnin freelancereita, rakennusalan ja siivousalan sekä elintarvikealan toimijoita, kertoo Henri Vainio.

– Olemme onnistuneet saamaan tiimiimme erittäin osaavaa talous- ja henkilöstöhallinon väkeä, joten asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että laskutus ja muut toimet hoidetaan ammattitaidolla ja luotettavasti.

– Yritysten pitää myös ottaa yhteiskunnallista vastuuta ja sen takia olemme päättäneet, että jokaisesta Laskuttamosta nostetusta palkasta lahjoitetaan yksi euro Hope Ry:lle. Yhdistys tarjoaa vapaaehtoisvoimin vähävaraisille ja kriisin kokeneille lapsille ja nuorille vaate- ja tavaralahjoituksia sekä harrastusmahdollisuuksia. Tämä osuus tulee Laskuttamon maksettavaksi, kertoo Dan Tolppanen.