Rex Features / AOP
10:10 - 09.12.2020 / viihde / Findance
Google paljasti vuoden 2020 kiinnostavimmat hakusanat Suomessa
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Vuoden 2020 Google-hakujen perusteella suomalaisten vuoden kiinnostavimpien puheenaiheiden listalle nousivat tänä vuonna odotetusti koronaviruspandemiaan liittyvät uutiset ja kysymykset. Pandemiasta huolimatta hakulistoille nousivat myös perinteiset aiheet viihteestä, televisiosta ja musiikista.

Google listaa vuoden aikana suosiotaan edelliseen vuoteen verrattuna eniten kasvattaneita hakuja Suomessa neljättätoista kertaa.

“Hakulistat antavat hyvin kuvan suomalaisia vuoden aikana kiinnostaneista aiheista. Vuonna 2020 suomalaiset odotetusti hakivat paljon tietoa koronaviruspandemiasta. On hienoa nähdä, että Googlen Haku pystyy tarjoamaan apua, tietoa ja ohjeita poikkeustilanteissakin. Auttaaksemme ihmisiä löytämään luotettavaa tietoa, tarjoamme myös esimerkiksi koronavirukseen liittyvien hakujen yhteydessä tietolaatikoita, jotka sisältävät terveysviranomaisten tarjoamaa tietoa”, sanoo Googlen Yacine Samb.

Uutisaiheissa kärkeen nousivat pandemia ja Yhdysvaltain presidentinvaalit, sekä Vastaamon tietomurto, Black Lives Matter -liike ja Beirutin räjähdysonnettomuus. Tämän vuoden poliittiseen keskusteluun liittyvät myös valmiuslaki, Uudenmaan sulku sekä Paperiliiton lakko vuoden alussa.

Henkilöistä suomalaisia kiinnostivat Suomen historian nuorin pääministeri Sanna Marin, kansainvälisen politiikan Joe Biden ja Kim Jong Un, Vain Elämää -ohjelmassa esiintyneet Ressu Redford, Mariska ja Arja Koriseva, heinäkuussa kuollut viihdetaitelija Jope Ruonansuu ja syöpäsairaudestaan kertonut tositv-tähti Janita Lukkarinen. Listalla on vain yksi urheilija, alkuvuodesta menehtynyt yhdysvaltalainen Kobe Bryant.

Viihdehauissa näkyvät perinteiseen tapaan suositut TV-ohjelmat ja elokuvat. Suomalaisia kiinnostivat jo vuosia suosittujen ohjelmien kärjessä olleet Vain Elämää ja Big Brother. Elokuvista suomalaisia eniten kiinnosti Oscar-palkinnon voittanut korealainen elokuva Parasite, kotimaisista elokuvista listalle nousi Pamela Tolan ohjaama Teräsleidit. Tämän vuoden listalla ovat myös kesäkuussa julkaistu Valorant-ammuntapeli sekä loppuvuodesta suosioon noussut mobiilipeli Among Us.

Myös suoria kysymyksiä sisältäviä hakuja tehdään runsaasti. Miten-alkuisten kysymysten kärjessä oli miten koronavirus tarttuu, muidenkin koronavirusaiheisten kysymysten noustessa listalle.

Reseptihauissa korostuvat kotimaiset raaka-aineet ja ruoat, mahdollisesti poikkeusvuoden myötä yleistyneen kotimaan matkailun ja mökkeilyn johdosta. Suomalaisten rakastamaa vappua juhlittiin tänä vuonna kotona pienellä porukalla, mikä näkyy vappuherkkujen perunasalaatin, muffinsien ja tippaleipien hakujen suosiossa.

Kiinnostavimmat Google-haut Suomessa vuonna 2020:

Puheenaiheet

Koronavirus

USA vaalit

THL

CNN

Koronavirus oireet

Trump vs Biden

Janita Lukkarinen

Koronavilkku

Kobe Bryant

Meet

Uutiset

Koronavirus

USA vaalit

Trump vs Biden

Uusimaa

Trump twitter

Vastaamo

Valmiuslaki

Paperiliitto

Beirut

Black lives matter

Viihde

Big brother

Among us

Ex on the beach suomi

Masked singer

Parasite

Vain elämää

Valorant

Teräsleidit

Tanssii tähtien kanssa

Pieni talo preerialla

Henkilöt

Janita Lukkarinen

Kobe Bryant

Ressu Redford

Joe Biden

Mariska

Sanna Marin

Pandora

Jope Ruonansuu

Kim Jong Un

Arja Koriseva

Reseptit

Perunasalaatti

Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkä

Ruusukaali

Suppilovahvero

Kantarelli

Muffinsi

Smoothie

Tippaleipä

Lakkahillo

Miten

miten koronavirus tarttuu

miten korona alkaa

miten laihtua

miten koronavilkku toimii

miten saada rahaa

miten selvitän veriryhmäni

miten hallitus muodostetaan

miten koronatesti otetaan

miten norovirus tarttuu

miten päin maski laitetaan

Googlen hakulistoilla näkyvät vuoden aikana eniten nousseet hakusanat, eli ne haut, joiden määrä on kasvanut huomattavasti vuonna 2020 edellisvuoteen verrattuna.