Warner Music
09:10 - 04.12.2020 / musiikki / Findance
Suomalaistaustainen Studio Killers -hitti Jenny valloittaa uudelleen maailmaa - taustalla Tiktok-suosio

Suomalais-brittiläisen virtuaaliyhtye Studio Killersin seitsemän vuoden takainen single Jenny on noussut maailmanlaajuiseksi hitiksi.

Kappaletta striimataan maailmanlaajuisesti tällä hetkellä yli 850 tuhatta kertaa päivittäin ja kappale kuuluukin tällä hetkellä Spotifyn 150 maailman kuunnelluimman kappaleen joukkoon.

Kappale on myös kiivennyt Suomessa jo Spotifyn listasijalle 14! Suomen lisäksi Jenny nousee listoilla muun muassa Pohjoismaissa, Baltiassa, Irlannissa, Saksassa, Iso-Britanniassa sekä Australiassa ja Uudessa Seelannissa.

Vuonna 2013 Warner Music Finlandin kautta julkaistun Jennyn räjähdysmäinen kasvu globaaliksi hitiksi on lähtöisin Tiktok-sovelluksesta. Leviämisen taustalla on erityisesti viraaliksi muodostunut haaste #ruinourfriendship, jonka videot keränneet TikTokissa jo huikeat yli 52 miljoonaa katselukertaa! Trendissä käyttäjät tunnustavat videollaan rakkauttaan ystäväänsä kohtaan käyttäen kappaleen lyriikoita apunaan. Yhteiskunnallista sanomaa kantavan trendin on omaksunut etenkin LGBTQ- yhteisö tapana tunnustaa rakkauttaan ja se onkin liitetty vahvasti omasta identiteetistään kertomiseen sekä sen esille tuomiseen ensimmäistä kertaa.

Audiovisuaalinen kollektiivi Studio Killers on jo vuosikymmenen alusta valloittanut sydämiä ympäri maailmaa tarttuvilla elektronisilla hiteillään ja upeilla animaatioillaan. Yhtyeen nimeä kantava debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2013 ja se kapusi Yhdysvaltojen ja Kanadan iTunesin tanssilistan ykköseksi.

Maailmalla menestyneen yhtyeen keulakuvana toimii pop-ikoni Cherry, vahva girl-boss, jota olemme kaikki kaivanneet. Cherryn lisäksi yhtyeen muita jäseniä ovat Dyna Mink ja Goldie Foxx.

Suomessa on pidetty selvänä, että projektin laulaja on Teemu Brunila, vaikkei hän ole sitä koskaan myöntänytkään.

Kuuntele Jenny Spotifyssa alla: