Jukka Alasaari
08:10 - 30.11.2020 / tv-sarjat / Findance
Big Brother Suomi 2020: Joel voitti, Kristiina toiseksi

Big Brother Suomi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa kruunattiin koko 12 viikkoa kestäneen kilpailun voittaja.

Jälleen valtavaksi tv-ilmiöksi nousseen Big Brother Suomi -ohjelman voittajaksi kruunattiin 25-vuotias jyväskyläläinen viherrakentaja Joel. 12 viikkoa kestänyt BB-kausi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa yleisö äänesti kauden suurimman voittajan neljästä finaali-iltaan asti selvinneestä asukkaasta. Kilpailun voittanut Joel nappasi tittelin lisäksi itselleen 30 000 euron voittopotin.

"No huh huh", hämmentynyt ja yllättynyt Joel sai soperrettua heti voiton ratkettua.

Voittosekin ja kukkien lisäksi Joelilla oli voiton hetkellä kainalossaan myös BB-talon toast-kone, jonka hän luonnollisesti nappasi mukaansa talosta poistuessaan.

Kisassa toiseksi tuli 21-vuotias vantaalainen Kristiina. Kärkikaksikon äänet jakautuivat loppukirin jälkeen 66,2 prosenttia Joelille ja 33,8 prosenttia Kristiinalle.

Finaalipäivään olivat kärkikaksikon lisäksi selviytyneet neljänneksi tullut Paula sekä kolmanneksi tullut Arttu.

Finaaliviikolle selvisi yhteensä kuusi asukasta, mutta heistä Julia häädettiin asukkaiden täydeksi yllätykseksi jo perjantaina ja Olli-Pekka lauantaina.

Muiden finalistien häätöjen jälkeen Joel ja Kristiina jäivät hämmentyneinä ja epäuskoisina kahdestaan tyhjään taloon.

"No huh huh, sinä ja minä. Nyt on sairaat setit", Joel tokaisi Kristiinalle tyhjässä talossa.

Lopulta juontajat Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen noutivat kärkikaksikon studioon, jossa lopullinen voittaja julkistettiin.

Joel tuli kauden aikana tunnetuksia rauhallisena ja leppoisana miehenä, joka ei viihtynyt talossa toisinaan vallinneessa älämölössä, vaan tutkaili tapahtumia rauhallisemmin etäältä ja laukoi nasevia kommentteja. Etenkin Artun ja Kristiinan kanssa ystävystynyt Joel koki talossa myös pienoisen suhdedraaman Sasan kanssa. Joelin ansiosta BB-fanit pääsivät nauttimaan myös suoranaiseksi somehitiksi nousseesta Lievestuoreen salsa -kappaleesta.

BB-finaali kuvattiin poikkeusjärjestelyin. Kauppakeskus REDIssä sijaitsevassa studiossa oli paikalla vain kaudella aiemmin pudonneita asukkaita. Finalistien läheiset olivat lähetyksessä mukana etäyhteydellä. Näky oli pysäyttävä 12 viikkoa täyseristyksessä olleille asukkaille, joilla ei luonnollisesti ollut mitään tietoa uusista rajoituksista.

Big Brother Suomi on ollut syksyn suuri menestyjä ja isoin tv-ilmiö. Ohjelma on tavoittanut Ruudussa ja TV:ssä yhteensä lähes 3 miljoonaa suomalaista, eli käsittämättömät 56 prosenttia koko maan väestöstä. Pelkästään Ruudussa BB-sisältöjä, eli jaksoja, 24/7-stremeja ja klippejä on startattu noin 39 miljoonaa kertaa.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
Big Brother Big Brother Suomi Nelonen Ruutu


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!