Yle
12:10 - 29.11.2020 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena 11.12. - Justimus esittää: Duo jatkuu - "Oli ilo hypätä jälleen Mustikkajärvelle Samun ja Joonan maailmaan"

Viime vuonna suureen suosioon nousseen Justimus esittää: Duo -komedian toinen tuotantokausi julkaistaan Yle Areena -suoratoistopalvelussa perjantaina 11.12. ja nähdään Yle TV2:ssa joulupäivänä.

Sarjan ensimmäinen kausi oli vuonna 2019 Yle Areenan katsotuin sisältö 15–29-vuotiaiden ikäryhmässä. Mutta Justimusta eivät rakasta vain nuoret katsojat, vaan sarja kipusi 4. katsotuimmaksi kotimaiseksi ohjelmaksi myös 30–45-vuotiaiden keskuudessa ja keräsi runsaasti katselua myös tätä vanhempien keskuudessa. Nyt katsojamagneetiksi noussut komediasarja saa toivottua jatkoa.

- Oli ilo hypätä jälleen Mustikkajärvelle Samun ja Joonan maailmaan ja päästä mässäilemään tapahtumarikkaudella itsensä ähkyyn. Halusimme käsitellä aikuistumisen teemoja hahmoille ominaiseen tyyliin, unohtamatta kuitenkaan räävitöntä komediakulmaa. Poikkeuksellisesti tänä vuonna emme ole julkaisseet mitään komediaa minnekään muualle, joten tässä ei läppää säästellä vaan lauotaan koko vuoden edestä, Justimus-kolmikko Juho Nummela, Joose Kääriäinen ja Sami Harmaala toteaa.

Duon toisella tuotantokaudella eletään lukion viimeistä lukuvuotta ja Samulla ja Joonalla on unelma päästä jatko-opiskelemaan Helsinkiin. Ensimmäinen pääseekin unelmiensa koulun pääsykokeista heittämällä läpi, kun taas toinen ei näytä pääsevän läpi koko lukiota. Alkaa epätoivoinen yritys saada molemmat Helsinkiin unelmiensa kouluihin.

Sarjassa kipuillaan niin aikuistumisen, ystävyyden ja omien haaveiden tavoittelun kuin myös lukion kieron ja kusipäisen rehtorin (Kari Hietalahti) kanssa. Samun velipuoli Markus, yli-innokas vartija kohtuuttoman kovalle volttimäärälle säädetyllä etälamauttimella, ei ole myöskään helpottamassa poikien elämää.

Justimus esittää: Duo -sarjan kahdeksassa uudessa jaksossa päärooleissa loistaa Justimus-kolmikko eli Juho Nummela, Joose Kääriäinen ja Sami Harmaala. Rehtorin roolissa nähdään Kari Hietalahti (Kimmo, Pasila). Sivuosia näyttelevät mm. Rosa Honkonen (Kaikki synnit), Lenita Susi (Sorjonen), Heli Sutela (Aallonmurtaja) ja Timo Tuominen (Rauhantekijä).