Rex Features / AOP
14:10 - 11.11.2020 / viihde / Findance
Singles Day ei ole Suomessa vielä aivan Black Friday -huumaa - yli puolet suomalaisista ei ole edes kuullut päivästä

Maailman suurinta ja kiireisintä ostospäivää vietetään tänään, kun verkkokaupat juhlistavat sinkkuja Singles’ Dayna. Viime vuonna kiinalaislähtöisen ostospäivän myynnit kipusivat ennätyslukemiin, peräti 34 miljardiin euroon. Tuore tutkimus paljastaa, että kokoluokastaan huolimatta sinkkupäivä on yli puolelle suomalaisista vielä tuntematon.

Kiinasta lähtöisin oleva Singles’ Day on alun perin verkkokauppajätti Alibaban masinoima ostosjuhla, joka on kasvanut vuosien saatossa kokonaismyynniltään maailman suurimmaksi ostosjuhlaksi – ohi useissa maissa tunnetumman verrokkinsa Black Fridayn.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet (53 %) suomalaisista ei ole koskaan kuullut sinkkupäivästä. Noin kolmannekselle (36 %) päivä on tuttu, mutta ostoksia he eivät ole tehneet. Vain joka kymmenes (11 %) suomalaisista on tehnyt ostoksia sinkkupäivänä. Miehet tuntevat sinkkupäivän naisia paremmin, sillä siinä missä päivä on tuntematon 58 prosentille naisista, on vastaava luku miehillä 48 prosenttia.

Viime vuoden vastaavassa tutkimuksessa sinkkupäivä oli tuntematon jopa 59 prosentille kaikista vastaajista, joten tunnettuus on hiljalleen nousussa.

”Hintaoppaassa päivä on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Vuonna 2019 sinkkupäivä oli Hintaoppaan kävijämäärissä 56 prosenttia edellisvuotta suurempi. Tänä vuonna 27. marraskuuta vietettävä Black Friday tunnetaan kuitenkin edelleen paljon paremmin, ja se ylittää hakumäärissä sinkkupäivän selvästi”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Keräsimme aiempaan artikkeliin vinkkejä kotimaisista tarjouksista - klikkaa katsomaan.

artikkelin avainsanat:
Black Friday Singles Day