Sanni Riihimäki
13:10 - 16.10.2020 / musiikki / Findance
Sini Yasemin julkaisi uuden albumin Minäkuva - "Miten mä nään itseni? Entä mikä siihen on vaikuttanut?"

Sini Yasemin on julkaissut toisen pitkäsoittonsa Minäkuva.

Minäkuva on jatkoa viime vuonna julkaistulle Nimeä mut uudestaan -debyyttialbumille, ja vie kuulijan vielä lähemmäksi artistin mielenmaisemaa.

Mukana on hylätyksi tulemisen pelkoa, mustasukkaisuutta ja vihaakin, mutta myös itsevarmuutta sekä polvilleen lyövää rakkautta. Minäkuva onkin nimensä mukaisesti läpileikkaus Sinin monista eri puolista. Monimuotoisuus kaikuu myös musiikissa, sillä albumin tunnelmat soljuvat tanssivasta popista tummasävyiseen elektroon.

Sini kertoo albumin tekovaiheista näin:

"Minäkuva eli minäkäsitys vastaa kysymykseen siitä, millainen minä olen. Se on käsitys omasta itsestä ja suhteesta ympäröivään maailmaan." Näin sanoi Google, kun ensimmäisen kerran kirjoitin hakukenttään sanan "minäkuva" halutessani selvittää sanan virallisen ja oikean merkityksen jonkun typerän väittelyn päätteeksi. Mä jäin kuitenkin kiinni siihen sanaan. Mä mietin, millainen on mun minäkuva? Miten mä nään itseni? Entä mikä siihen on vaikuttanut? Sinä päivänä syntyi mun toinen albumi."

Vuonna 2015 debytoinut Sini Yasemin on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka muistetaan muun muassa kappaleistaan Mun kaa ja Lihasmuistissa. Laulajan helmikuussa 2019 julkaistu debyyttialbumi Nimeä mut uudestaan on striimannut kultaa. Minäkuva-albumilta on kuluneen vuoden aikana julkaistu viisi singleä: Mayday, Paijaan, PS. Mul on toinen, Älä koita mun kultaa sekä Parijonossa. Kappaleista jokainen on esitellyt eri puolia albumista.

Lahjakas biisintekijä kirjoittaa kappaleensa itse ja albumin jokaisella kappaleella kuuluu artistin oma kädenjälki. Levyn Sini Yasemin teki yhdessä luottotuottajansa Joonas Laaksoharjun kanssa. Lisäksi levyä ovat olleet tekemässä Vilma Alina, Topi Kilpinen, Atso Soivio sekä tuottajaduo Jaron&Istala. Sini Yasemin kirjoittaa musiikkia myös muille artisteille ja on oman soolotuotantonsa lisäksi vieraillut muun muassa Kasmirin, STEREOn ja Viewn kappaleilla.

Kuuntele Minäkuva Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Sini Yasemin