Jukka Alasaari
15:10 - 13.10.2020 / tv-sarjat / Findance
Maija Vilkkumaa on uusi The Voice of Finland -tähtivalmentaja

The Voice of Finland -ohjelman 10. tuotantokausi starttaa Nelosella ja Ruudussa tammikuussa.

The Voice of Finlandin tähtivalmentajien kokoonpanoon tulee muutos, kun uutena tähtivalmentajana aloittaa Maija Vilkkumaa.

Juha Tapio, Redrama sekä tuplatuolilaiset Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki jatkavat edelleen tähtivalmentajina. Anna Puu jättäytyy pois ohjelmasta.

Maija Vilkkumaa on innoissaan uudesta The Voice of Finland -pestistään.

"Odotan todella paljon! Uskon, että tästä tulee suorastaan kutkuttava kokemus", sanoo Maija innoissaan.

"Tämä on voimauttavaa tv-viihdettä. Tosi mielelläni olen mukana! Viime aikoina on ruvennut tuntumaan siltä, että on mahdollista olla mukana tällaisessa laulukilpailussa, ja pystyy oikeasti auttamaan ihmisiä omalla ammattitaidolla, mitä on kertynyt tässä melkein 30 vuoden aikana", Maija kertoo.

Maija Vilkkumaa haluaa löytää joukkueeseensa hieman valtavirrasta poikkeavampia kilpailijoita, ja uskoo saavansa haluamansa laulajat itselleen olemalla heille mahdollisimman rehellinen.

"Mua kiinnostaa sellaiset laulajat, jotka ei välttämättä mene ihan siihen perinteisempään pop-tähden muottiin. Mä todella näytän niille, joista mä olen fiiliksissä ja innostunut, että mä voisin auttaa. Mä tajuan ja pystyn auttamaan heitä löytämään oman äänensä. Mä kerron tämän heille mahdollisimman rehellisesti. Mä pärjään tässä skabassa sydämellä", Maija kertoo tulevasta taktiikastaan.

Toisia The Voice of Finland -tähtivalmentajia Maija pitää itseään kilpailuhenkisempänä ja odottaakin siksi mielenkiinnolla, mitä tuleman vielä pitää.

"Tiedän, että he ovat hirveän kivoja, fiksuja, hauskoja ja kovasti kilpailuhenkisiä tyyppejä. Se on musta mielenkiintoista ja jännittävää, että mitä siitä tulee. Mä olen aina ajatellut, että mä olen hyvin epäkilpailuhenkinen, mutta tykkään tästä formaatista. Tästä tulee sellainen fiilis, että tämä on kiva leikki", Maija iloitsee.

Uutena tähtivalmentajana aloittava Maija Vilkkumaa on laulaja ja lauluntekijä, jolla on takanaan jo yli kaksikymmenvuotinen taiteilijaura. Muun muassa Tarharyhmässä ja Hunajameloneissa musiikkia luonut Vilkkumaa julkaisi soolodebyyttinsä Pitkä ihana leikki vuonna 1999. Albumilla oli jättihitti Satumaa-tango.

Vilkkumaa on takonut vuosien mittaan menestyskappaleita niin itselleen kuin muillekin. Hän on voittanut viisi Emma-palkintoa sekä Teosto- ja Juha Vainio -palkinnot. Vilkkumaa on myös yksi maamme eniten albumeita myyneistä muusikoista: pelkästään Ei-albumin on ostanut 120 000 fania. Lähes kaikki hänen studioalbuminsa ovat myyneet kultaa.