Juha Taskinen
16:10 - 11.08.2020 / viihde / Findance
WWF sulki Luontoliven sääksikameran - supersuositut sääkset kiilasivat Norppaliven ohi katselukerroissa

WWF päätti suoran lähetyksen sääksien pesältä eilen. Maaliskuun lopussa aloitettua lähetystä katsottiin yhteensä 3,8 miljoonaa kertaa. Suuren suosion takia WWF suunnittelee lähetyksen toteuttamista jälleen ensi keväänä.

WWF:n Luontoliven sääksilähetys alkoi 24. maaliskuuta. Reilun neljän kuukauden aikana katsojat saivat todistaa sääksiemojen saapumista pesälleen, parittelua, munimista sekä poikasten kuoriutumista, kasvua ja lentoharjoituksia.

- Sääksien elämä on kiinnostanut suomalaisia valtavan paljon. Kaikkien Luontolive-lähetyksiemme tavoite on herättää ihmisten kiinnostus luontoa ja sen suojelua kohtaan. Tässä olemme onnistuneet katselukertojen määrällä mitattuna, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

WWF:n Luontolivessä seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä Luontolivessä voi katsoa raakkuja eli jokihelmisimpukoita. WWF:n kestosuosikkia, Norppaliveä, katsottiin tänä vuonna noin 1,2 miljoonaa kertaa.

- On ollut mukavaa huomata, että suomalaiset ovat löytäneet Norppaliven lisäksi muutkin livelähetyksemme. Pyrimme tarjoamaan mielenkiintoista katsottavaa ympäri vuoden, Tolvanen sanoo.

Aiemmin WWF:n Luontoliven kamerat ovat taltioineet muun muassa ahman, kyyn, metsälintujen, metsäpeuran, liito-oravan ja järvilohen elämää.

Luontoliven sääksiä odottaa pian pitkä muuttomatka Afrikkaan, jossa ne talvehtivat. Muutto kestää yhdestä kahteen kuukautta.

Talvehdittuaan sääkset palaavat keväällä Pohjolaan pesimään. Poikkeuksena ovat nuoret sääkset, jotka viettävät ensimmäiset vuotensa Afrikassa.

Sääkset ovat usein paikkauskollisia. Niinpä on hyvin mahdollista, että katsojat pääsevät todistamaan saman parin pesintää myös ensi keväänä WWF:n Luontolivessä.

Sääksikameran toteutuksessa ovat auttaneet luontokuvaaja Juha Taskinen, Janne Neuvonen ja Pukki Visuals.

artikkelin avainsanat:
eläimet luonto Luontolive WWF