Yle Kuvapalvelu / Enda Bowe
20:10 - 05.06.2020 / tv-sarjat / Findance
Normaaleja ihmisiä koukuttaa - Spotify julkaisi Yle Areena -sarjan soundtrackin

Yle Areena toi hiljattain katsottavaksi Sally Rooneyn hittikirjaan, Normal People, perustuvan draamasarjan Normaaleja ihmisiä.

Sarja seuraa Mariannen (Daisy Edgar-Jones) ja Connellin (Paul Mescal) suhteen kehittymistä lukiovuosista aina yliopiston loppupuolelle. Marianne ja Connell asuvat pikkukaupungissa Irlannissa, mutta siihen yhtäläisyydet heidän välillään loppuvat. Connell on suosittu ja pidetty jalkapalloilija kun taas Marianne on koulussa yksin. Jokin epätodennäköistä kaksikkoa vetää yhteen.

Sarjan soundtrack on saapunut nyt yksinoikeudella Spotify-suoratoistopalveluun.

Musiikki heijastelee Irlantiin sijoittuvan sarjan päähenkilöiden Mariannen ja Connellin suhteen ylä- ja alamäkiä ja nostaa esiin lukuisia nousevia irlantilaisia artisteja, kuten Lisa Hannigan ("Undertow”), Anna Mieke ("Warped Window"), SOAK ("Maybe"), Uly ("redlight"), Tebi Rex ("I Never Got Off the Bus") ja JyellowL ("Oh Lawd").

- Musiikki on näyttelijöille loistava työkalu päästä sisälle roolihahmoon tiettyjen kohtausten aikana. Halusin sekoituksen Mariannen parhaita ja pahimpia hetkiä, joten soittolistalla on kappaleita, jotka heijastelevat iloisempia tunnetiloja sekä kappaleita, jotka ovat enemmän tunteisiin vetoavia, sanoo Edgar-Jones.

Kuuntele soittolista Spotifyssa alla: