Janne Mikkilä
18:10 - 26.03.2020 / viihde / Findance
Koronavirus: VR lisää joustoa junalippujen peruutuksiin sekä sarja- ja kausilippuihin

Koronavirustilanteen jatkuessa ja liikkumiseen liittyvien suositusten myötä VR muuttaa väliaikaisesti junalippujen peruutusehtoja.

Asiakkaat voivat halutessaan peruuttaa VR:n kauko- tai lähiliikenteen kertaliput kuluitta 14.6.2020 saakka. Myös sarja- ja kausilippujen osalta muutetaan käytäntöjä joustavammiksi.

VR:n kauko- ja lähiliikenteen kertaliput, joiden matkustusaika on välillä 16.3.-14.6.2020, voi nyt peruuttaa kuluitta myös ilman lipunoston yhteydessä erikseen hankittua peruutusturvaa.

Muuttuneet peruutusehdot koskevat seuraavia lippuja:

- Kaukoliikenteen kertaliput istuma- ja makuupaikoille
- Autopaketit
- VR:n lähiliikenteen kertaliput

Peruutuksen voi tehdä VR:n nettisivuilla peruutuslomakkeen kautta.

VR:n kauko- ja lähiliikenteen sarjalippujen voimassaoloaikaa pidennetään niiden lippujen osalta, jotka on ostettu ennen 16.3.2020 ja ovat voimassa kyseisen päivämäärän jälkeen. Verkkokaupasta ja mobiilisovelluksesta ostettujen sarjalippujen voimassaoloaika pitenee automaattisesti 120 vuorokautta alkuperäisen voimassaoloajan päättymisestä, eikä asiakkaan tarvitse olla erikseen yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kausilipuista VR:n kauko- ja lähiliikenteen juniin on nyt mahdollista hakea hyvitystä, mikäli lippu on ostettu ennen 16.3.2020 ja lipun voimassaolo päättyy kyseisen päivämäärän jälkeen. Hyvitystä voi saada käyttämättömästä kaudesta lipun voimassaolon päättymiseen asti. Kausilipun hyvitystä voi hakea peruutuslomakkeella.

artikkelin avainsanat:
koronavirus VR