Marek Sabogal
22:10 - 13.03.2020 / musiikki / Findance
Heikki Kuula julkaisi uuden albumin 404 - "valmiit albumit katoavat ajan saatossa entistä nopeammin tyhjyyteen"
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Helsinkiläinen rap-artisti ja laulaja-lauluntekijä Heikki Kuula on julkaissut uuden sooloalbumin 404

Kuudennelta soololevyltä on julkaistu aiemmin singlet Presidentti, Viimeinen spigu sekä Paska osuu tuulettimeen feat. Otto Grundström. Levyllä vierailee myös Antti Hyyrynen. Albumin tuotannosta vastaa pitkän linjan tuottaja ja muusikko Lauri Eloranta.

Kuula kertoo albumin tekoprosessista seuraavaa:

- Aloin muovailemaan levyä heti viime levyn perään. Piti tehdä överipoppia ja tosi egoa kamaa, jotta sai tehtyä levyn, jossa kertoja on ulkopuolinen ja jossa "minä" hiljalleen väistyy sivuun. Levyn nimi 404 on internetissä käytettävä virheilmaisu, joka tarkoittaa, että kyseistä sivua ei ole olemassa. Nyt kun levyjä ei enää paineta, tuntuu kuin valmiit albumit katoavat ajan saatossa entistä nopeammin tyhjyyteen. Teen jokaista levyä viimeinen levy -mentaliteetilla. Nyt kun homma on ohi, pääsen taas hetken haaveilemaan, että tämä olisi tässä.

Vuonna 2019 eduskuntavaaliehdokkaanakin ollut Heikki Kuula on räppäri, tuottaja ja graafikko. Hän aloitti uransa 2000-luvun alkupuolella ja on julkaissut tähän mennessä viisi sooloalbumia. Viimeisin pitkäsoitto, vuonna 2014 julkaistu Heijastuksia täydelliseltä rundilta on myynyt kultaa. Kuulan tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Rataraato, platinasinglet Bae ja Suomalainen mies sekä Hasla ei friistailaa. Soolouransa lisäksi mies on osa supersuosittua Teflon Brothers -yhtyettä yhdessä Pyhimyksen ja Volin kanssa.

Kuuntele 404 Spotifyssa alla: