Alamy / AOP
14:10 - 22.02.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Kohuttujen UFO-videoiden julkaiseminen olisi väitetysti uhka - tuntemattomat miehet hakivat lentotukialukselta alkuperäiset "TicTac-videot" pois

Livescience kertoo [lähde] kohua aiheuttaneista ufo-videoista.

Yhdysvaltain laivaston kuvaamia ufo-videoita päätyi taannoin julkisuuteen. Laivasto myönsi niiden olevan aitoja.

Videoilla näkyi, miten TicTac-pastillien muotoiset alukset tekivät ilmassa nykykoneille mahdottomia manöövereitä. Lentolaitteiden alkuperästä ei kuitenkaan ole vieläkään varmuutta.

Laivastolle on esitetty Freedom of Information Act -säädöksen perusteella pyyntö, että asian tiimoilta julkistettaisiin lisää tietoja. Laivaston tiedustelupalvelun tiedottaja vastasi, että vuoden 2004 ufo-tapauksesta on olemassa huippusalaisia dokumentteja sekä ainakin yksi salainen video.

Tiedottajan mukaan salaisen materiaalin julkaiseminen olisi kuitenkin uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Laivaston tiedustelupalvelu ONI ei myöskään voi tehdä ainakaan osasta materiaaleista julkisia, sillä ne on julistanut salaiseksi toinen, nimeämätön tiedustelupalvelu.

Tapaukseen liittyy myös seikka, joka on kuin elokuvan käsikirjoituksesta. Useat laivaston upseerit kertoivat Popular Mechanics -lehdelle, että vuoden 2004 ufo-tapauksen jälkeen USS Nimitz -lentotukialukselle saapui helikopterilla "tuntemattomia henkilöitä", jotka veivät alkuperäiset tallenteet mukanaan.

Entinen Pentagonin työntekijä Luis Elizondo puolestaan sanoi, ettei ihmisten pitäisi yllättyä siitä, että muitakin videoita on olemassa. Hän auttoi julkistamaan ne videot, jotka kansalaiset ovat tähän mennessä nähneet.

Tiettävästi julkaisemattomissa videoissa on myös tarkempaa materiaalia. Laivaston veteraani Jason Turner väitti nähneensä tarkempaa materiaalia, jota ei ole vielä julkaistu. Hänen mukaan TicTac-aluksissa oli myös jonkinlaiset jalakset.

Ufoille on yritetty keksiä selitystä. Yhdestä sellaisesta voit lukea täältä: Kohua herättäneisiin aitoihin UFO-videoihin löytyi ehkä selitys laivaston patentista

artikkelin avainsanat:
ufot