Alamy / AOP
16:10 - 19.02.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Tässä on kaikista vaikeiten korjattava kännykkä - lienee paras jättää asiantuntijan harteille

Digital Trends kertoo [lähde] uutuuspuhelimen korjauksen hankaluudesta.

IFixit-sivuston selvityksessä kävi ilmi, mikä on heidän mielestään kaikista vaikein puhelin korjata. Kyseessä on marraskuussa 2019 julkaistu taittuvanäyttöinen Motorola Razr. Se on tavallaan uudelleensyntynyt simpukkapuhelin.

Razr taittuu pystysuunnassa, joten sen käyttämisestä tulee melkeinpä nostalginen tunnelma. Samantyylisen puhelimen julkaisi vastikään myös Samsung. Heidän puhelimensa on nimeltään Galaxy Z Flip. Se on puolestaan saanut moitteita näytön kestävyydestä.

IFixit huomasi yrittäessään purkaa Razr-puhelinta, että se tulee aiheuttamaan päänvaivaa puhelimen korjaamista yrittäville. Syiksi kerrottiin muun muassa runkoon kiinni liimatut kuoret sekä latausportti, joka on juotettu kiinni suoraan puhelimen emolevyyn.

IFixit mainitsi niin ikään, että puhelimen akun vaihtaminen vaatii puhelimen lähes täydellisen purkamisen. Lisäksi puhelin on väitetysti monimutkaisesti rakennettu. Ongelmia aiheuttivat myös puhelimen kaapelit, joiden käsittelemistä kutsuttiin "sudenkuopiksi." Näytön vaihtaminen on raportoidusti niin ikään vaikea prosessi.

Motorola Razr ei ole mikään halpa ostos, sillä se maksaa noin 1700 euroa. Alla kuva puhelimesta.