Viaplay
10:10 - 09.02.2020 / tv-sarjat / Findance
Viaplay jatkaa alkuperäissarjaa Lumen kätkemä - Ville Virtanen nousee ruotsalaisessa rikossarjassa aiempaa suurempaan rooliin

Viaplay-alkuperäissarja Lumen kätkemä saa jatkoa toisen tuotantokauden jaksoin vuoden 2021 alussa.

Sarja perustuu kriminologian professorin ja rikoskirjailijan Leif GW Perssonin alkuperäiseen ideaan.

Pääosan rooliin palaa ensimmäiseltä kaudelta tuttu Robert Gustafsson ja sarjassa nähdään merkittävässä roolissa myös suomalaisnäyttelijä Ville Virtanen. Sarjan ensimmäisellä kaudella Virtanen nähtiin kahdessa jaksossa, mutta tällä kertaa miehellä on kuusiosaisessa tuotantokaudessa suurempi rooli.

Lumen kätkemä -sarjan toisella kaudella rikosetsivä Peter Wendel (Gustafsson) yrittää pitää sekä mielenterveyttään että epäsointuista selvittämättömiä rikoksia tutkivaa yksikköään kasassa. Toisella kaudella yksikkö pyrkii selvittämään yhtä Ruotsin pahamaineisinta rikosmysteeriä. Viaplayn suositusta alkuperäissarjasta Rakasta Mua tuttu Ia Langhammar tullaan näkemään myös Lumen kätkemän toisella kaudella.

Sarjan toisen kauden kuvaukset on määrä aloittaa keväällä 2020.

Robert Gustafsson palkittiin vuoden 2019 Kristallen-gaalassa parhaan näyttelijän palkinnolla Lumen kätkemän ensimmäisen kauden roolisuorituksestaan. Sarja oli gaalassa ehdolla myös kahdessa muussakin kategoriassa, ja sen oikeudet on myyty Acorn TV:lle Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Oseaniassa ja Afrikassa sekä Canal+ -kanavalle Puolaan.

- Robert Gustafsson on erittäin lahjakas näyttelijä, jonka roolisuoritus Lumen kätkemä -sarjan ensimmäisellä kaudella edustaa yhtä pohjoismaisen draamatuotannon huippuhetkistä. Katsojat ja kriitikot ovat ylistäneet tätä jännittävää, älykästä ja kiinnostavaa sarjaa, ja sen toinen kausi tulee viemään meidät aivan uudelle tasolle sekä temaattisesti että psykologisesti, NENT Groupin Filippa Wallenstam kommentoi.

Katso Viaplayn helmikuun tulevat elokuvat listalla täällä.