Walt Disney Studios Motion Pictures
14:10 - 21.01.2020 / elokuvat / Markku Leppilampi
Noloa! Star Wars: The Rise of Skywalker teki kyseenalaisen ennätyksen

Odotukset olivat monin paikoin ehkä jo valmiiksi kyyniset Star Wars: The Rise of Skywalkeria kohtaan, mutta kukaan ei arvannut, miten huonosti elokuva lopulta otettaisiinkaan vastaan.

Colliderin mukaan [lähde] The Rise of Skywalker on kaikkien aikojen heikoimmat arviot saanut Star Wars -elokuva. Se alittaa keskiarvossa jopa Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka -elokuvan, mikä lienee monien mielestä melkoinen saavutus.

Elokuva ei ole lunastanut myöskään taloudellisia odotuksia, vaikkakin se on toki tienannut jättisumman lipputuloja. Se kuitenkin nilkutti miljardin dollarin rajapyykin yli uuden trilogian elokuvista selvästi hitaimmalla tahdilla.

Disneyllä on luultavasti meneillään kova pohtiminen, miten Star Wars -elokuvat viedään menestyksekkäästi uudelle vuosikymmenelle. Uusiksi tekijöiksi on mahdollisesti tulossa Marvel-universumista tutut Kevin Feige ja Taika Waititi.

We Got This Covered -julkaisun lähteiden [lähde] mukaan myös George Lucasin rooli tulevien elokuvien tuotannossa saattaisi kasvaa.