Jussi Viljamaa
14:10 - 01.01.2020 / musiikki / Findance
Univiidakko 2.0 julki - Findancen haastattelussa Millennium Project ja Chorale

Millennium Project on julkaissut uusioversion Choralen suomidance-klassikosta Univiidakko.

Findance tavoitti Millennium Projectin Anssi Honkasen ja Choralen Markus Aholan kommentoimaan Univiidakko 2.0 -singleä.

- Univiidakko on kappale, jota mä oon soittanut tyyliin jokaisella keikalla, mitä oon ikinä tehnyt. Pitkään mietin, että olisi makeeta tehdä siitä enemmän sellainen Millennium Projectin soundinen versio. Ennen kuin mä ehdin itse tarttua toimeen, Choralen tyypit ehdotti, että jos tehtäisiin siitä Millennium Project remix 2020 alkuun. Siinä ei kauaa nokka tuhissut, kun remix valmistuikin. Mielenkiintoista tekoprosessissa oli, että se on suurimmaksi osin tehty lentokoneessa yläilmoissa. Matkustelin Saksaan ja siinä mennen tullen painoin remixiä tulemaan. Osa siitä on tehty Münchenissä hotellihuoneessa, Anssi Honkanen raottaa biisin taustoja.

- Pieni haaste tuli siitä, kun biisi on entuudestaan dancea. Piti siis keksiä keino tehdä siitä tarpeeksi omantyylinen. Uskon, että tulee varmasti kelpaamaan!

Markus Ahola on innoistaan uudesta versiosta:

- On kyllä hienoa saada päivitetty versio bändimme yhdestä ikonisimmasta kappaleesta ja vielä näin bändin 20-vuotisjuhlan kunniaksi. Biisi on vienyt meitä ympäri Suomen ja jaksaa innostaa meitä kuin kuulijoitakin uudestaan ja uudestaan. Olemme keikoilla vetäneet omaa uudempaa versiota Univiidakosta jo tovin, mutta tämä 2.0 menee kyllä uudelle levelille. Millenniumin tuttu soundi ja 2000-luvun jyystö tekee gutaa biisille. Ja kohtahan originaali biisi saa virallisen kultalevystatuksen, kun se ylittää 2 000 000 striimauksen rajan Spotifyssa.

- Kun kuuntelen vuoden 2004 versiota Univiidakosta, niin tunnen kyllä ajan hengen ja Chorale-soundin, mutta ehkä näin enemmän oppineena tekisin muutaman asian erilailla varsinkin tuotantopuolella. Se oli sitä aikaa ja meininkiä. Muistan kyllä hyvin kuinka liekeissä olimme tuolloin studiolla, kun biisiä tehtiin. Iso kiitos kuuluu tietysti Vesa Vähäsarjalle, joka uskoi biisiin ja halusi tehdä siitä singlen.

Kuuntele Millennium Project feat. Chorale: Univiidakko 2.0 Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Chorale Millennium Project Univiidakko