Samsung
13:10 - 10.12.2019 / viihde / Findance
Koirat saivat oman karaoken - Samsung tempaisee

Nelijalkaisille ystävillemme on tänä päivänä tarjolla monenlaista ajanvietettä esimerkiksi koirille tarkoitettujen kahviloiden, ravintoloiden ja kylpylöiden muodossa. Kodin viihdekeskusten äärellä koiralle ei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut selkeää paikkaa.

Tästä syystä Samsung on julkaissut QLED-televisioilleen ilmaisen karaokesovelluksen, joka on nimenomaan suunniteltu ottamaan koirat mukaan koko perheen viihdehetkiin.

Koira-asiantuntijan avulla on saatu selville, millainen viihde kaappaa koirien huomion ja innostaa niitä laulamaan. Nämä visuaaliset ja musiikilliset elementit luovat pohjan koirien karaokekappaleille. Koirien silmät ovat esimerkiksi paljon ihmissilmiä herkempiä liikkeelle, minkä vuoksi vanhempien televisioiden matala kuvataajuus näyttäytyy koirille vilkkuvana. Koirille tarkoitetut karaokevideot onkin tuotettu korkeilla kuvataajuuksilla ja Samsung-televisioiden tukemilla teräväpiirtotarkkuuksilla. Videoilla koiria ja nopeaa liikettä käytetään nelijalkaisen katsojan huomion kaappaamiseen. Lisäksi sinistä ja keltaista väriä on käytetty usein, sillä nämä värit koirat näkevät parhaiten.

Musiikin tekoprosessissa on käytetty soittimia, jotka laukaisevat koirissa perinnöllisen halun ulvoa vuorovaikutuksessa laumansa kanssa.

– Saksofoni, huuliharppu, koiran äänet ja sireenit ovat esimerkkejä äänistä, jotka usein kiinnostavat koiria ja saavat heidät haluamaan yhtyä kuoroon. Yhdessä ulvominen vahvistaa lauman yhteenkuuluvuutta, ja sama vaikutus syntyy, kun laulamme yhdessä koiramme kanssa – loistava tapa pitää hauskaa yhdessä, sanoo koirapsykologian ja -käyttäytymisen asiantuntija Kicki Fellstenius.

Musiikin on luonut suosittu lauluntekijä, tuottaja ja koirien ystävä Anders Bagge tiimeineen. Musiikin tuotannosta vastasivat Alex Kvarnestig ja Anders Bagge. Karaoke-sovellus sisältää kappaleet This is we, Fetch ja Bite, joista yksi on balladi ja kaksi korkeampitempoista kappaletta.

– Lemmikkieläimillä on oltava hauskaa kuten meilläkin, ja me omistajat olemme vastuussa heidän viihtymisestään. Samsungilla on tarvittava tekniikka tämän mahdollistamiseksi, joten en näe mitään syytä olla tekemättä tätä, Samsungin tuotepäällikkö Klas Söderström sanoo.

Sovellus on nyt saatavana kaikissa 2017- ja uudemmissa Samsung QLED -televisioissa. Sen voi etsiä television sovelluskaupasta hakusanoilla QLED Dog Karaoke.

artikkelin avainsanat:
koira koirat Samsung