Pelle T Nilsson / AOP
14:10 - 04.12.2019 / musiikki / Findance
Spotify paljastaa: tässä ovat vuoden 2019 kuunnelluimmat artistit Suomessa - JVG, Pyhimys ja Billie Eilish iskivät

Spotify on listannut suoratoistopalvelun kuunnelluimmat artistit ja kappaleelta vuodelta 2019.

JVG pitää tiukasti ykkössijaa kuunneltuimpien artistien listalla ja yhtyeen Ikuinen vappu on vuoden kuunnelluin kappale.

JVG:n lisäksi kuunnelluimpien artistien listalla on mukana jo uransa lopettanut koko kansan kestosuosikki Cheek, viime vuoden komeetta Pyhimys, Suomessa useaan otteeseen vieraillut Post Malone ja tämän vuoden suurin tulokas Billie Eilish, jonka single bad guy on myös Suomen toiseksi striimatuin kappale. Tiensä suomalaisten sydämiin lauloivat myös viime aikoina Helsingissä konsertoineet Ariana Grande ja Malmin lentokentän kahdesti täyttänyt Ed Sheeran.

Maailmanlaajuisesti kärkipaikkaa pitää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Post Malone. Tähti on niittänyt mainetta maailmalla ja kerännyt yhteensä yli 6,5 miljardia kuuntelukertaa kappaleilleen. Musiikin monitaituri julkaisi viimeisimmän levynsä vain 3 kuukautta sitten ja se on lyhyessä ajassa kirinyt vuoden toiseksi kuunnelluimmaksi albumiksi koko maailmassa.

Kappaleiden osalta kuuntelukertojen piikkipaikan saavutti Shawn Mendesin ja Camila Cabellon ykköshitti kesältä Señorita yli miljardilla kuuntelukerralla.

Myöhemmin tällä viikolla Spotify julkaisee henkilökohtaiset ”Wrapped”-listat jokaiselle kuuntelijalleen. Lista tarjoaa kattavasti dataa käyttäjän kuunnelluimmista kappaleista, artisteista, podcasteista ja genreistä sekä hauskoja knoppitietoja muun muassa siitä kuinka monta minuuttia musiikkia käyttäjä on kuunnellut vuoden aikana ja mitkä kappaleet hän on merkannut ”suosikeikseen”. Ensimmäistä kertaa kuuntelijat pääsevät tarkastelemaan tietoja suoraan Spotifyn applikaatiosta mobiililaitteella tai tabletilla sekä nettisivulta spotify.com/wrapped. Tämän lisäksi Spotify luo käyttäjälle sosiaaliseen mediaan sopivia kortteja, joilla voi viestiä vuoden musiikillisesta matkastaan Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä ja Snapchatissa.

Vuosikymmenen päättymisen kunniaksi Spotify julkaisee tänä vuonna personoidun “Wrapped”-listan lisäksi “My Decade Wrapped” -listan, joka tarjoaa katsauksen Spotify-käyttäjille vuosikymmenen aikana eniten kuunnelluista kappaleista, albumeista, artisteista ja podcasteista.

TOP 10 kuunnelluimmat artistit Suomessa 2019

01. JVG
02. Cheek
03. Pyhimys
04. Billie Eilish
05. Ed Sheeran

06. Post Malone
07. Ariana Grande
08. Eminem
09. Gettomasa
10. SANNI

Top 10 kuunnelluimmat kappaleet Suomessa 2019

01. JVG - Ikuinen vappu
02. Billie Eilish - bad guy
03. Camila Cabello, Shawn Mendes - Senorita
04. Tones and I - Dance Monkey
05. Etta, STEREO - Vuosien päästä (feat. Etta)

06. Gettomasa - Muijii stadis
07. MKDMSK, Pyhimys - Surullinen Klovni
08. Ariana Grande - 7 rings
09. Teflon Brothers - Harmaa Rinne
10. Arttu Wiskari - Suomen muotoisen pilven alla