Hesburger
19:10 - 26.11.2019 / viihde / Findance
Hesburger hyödyntää ylijäämämateriaalia - asiakkaat istuvat ketsuppitynnyreiden päällä

Vastikään remontoitu Helsingin Kasarmitorin Hesburger-ravintola on sisustettu lähes täysin Hesburgerin omasta toiminnasta syntyneellä jätteellä ja ylijäämämateriaalilla. Projektin taustalla on Hesburgerin aktiivinen panostus kiertotalouteen.

Kasarmitorin Hesburgerissa voi haukata hampurilaista ketsuppitynnyristä tehdyn jakkaran päällä istuskellen. Kurkkupurkista tehdyn valaisimen pehmeä valo valaisee jo 12 vuotta palvelleen, uudenveroiseksi kunnostetun pöydän pintaa. Rouheaan lautaseinään poltettu leima kertoo, että laudoitus on palvellut ennen Hesburgerin logistiikassa kuormalavoina.

Lähtökohtaisesti Hesburger panostaa ravintoloiden sisustuksessa kestäviin materiaaleihin ja siihen, että eniten kuluvat osat kuten pöytälevyt tai sohvien istuinosat ovat vaihdettavissa. Kasarmitorin Hesburger on konkreettinen esimerkki ennakkoluulottomasta kiertotalousajattelusta.

– Mietimme paljon materiaalivirtoja. Omasta toiminnastamme syntyy materiaalia, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi ravintoloiden sisustamisessa. Lopputuloksena on nokkela yhdistelmä luovuutta ja materiaalitehokkuutta, sanoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

– Kiertotalousajattelu on ollut Hesburgerille luontevaa jo pitkään – olemme esimerkiksi jo vuosia kierrättäneet paistoöljyn biopolttoaineeksi ja teettäneet työasut ja terassipöydät kierrätysmateriaaleista. Käytettyjä työvaatteitamme on hyödynnetty myös Kasarmitorin ravintolan kalusteiden verhoilussa.

Sisustuksen ideointi ja toteutus tehtiin tiimityönä, jossa oli mukana monia Hesburger-ravintoloiden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavia ammattilaisia arkkitehdeistä ja suunnittelijoista puuseppiin. Osa ravintolan kalusteista ja valaisimista tehtiin suunnittelijapariskunta Isa Kukkapuro-Enbomin ja Henrik Enbomin muotoilukonsepti Trash Designin mukaisesti.

– On hienoa, kun Hesburgerin kaltainen iso toimija lähtee ennakkoluulottomasti kokeilemaan ideoita. Tästä pilottiravintolasta syntyy varmasti konseptituotteita, joita voi soveltaa Hesburgerin muissakin toimipisteissä. Odotamme innolla, miten ”EkoHese” otetaan vastaan, sanoo Kukkapuro-Enbom.

Hesburgerin tavoitteena on remontoida lisää ravintoloita kiertotalousteemalla lähivuosina.

– Keräämme Kasarmitorilta kokemusta ratkaisujen toimivuudesta ja testaamme kalusteiden kestävyyttä, Santos sanoo.

Katso kuvat Instagram-julkaisussa alla:

artikkelin avainsanat:
Hesburger ruoka